keskiviikkona, marraskuuta 16, 2005

eilen ja tänään

Jihuu! juhlapäivä. Kysyy hän, että miten niin? Ystävällisesti vastaa hän, koska vaimolla on liksa päivä. Nyt oli ensimmäinen kerta kun tuntu et rahat ei riitä (Hoitotuella ollaan oltu nyt oikeastaan tasan vuosi). Tiukkaa taloutta on toki pidetty ja ei niin tärkeitä hankintoja on siirretty. Lista mitä hankitaan kun mä palaan töihin alkaa pikkuhiljaa hipoa jääkaapin ja lattian rajaa. Musta tuntuu et se elää jo omaa elämää. Olo on vähän samanlainen kun opiskelu aikoina kun haaveili mitä kaikkea sitä ekasta liksasta hommaa. Niinpä niin kaikkia niitä haaveita ei ole vieläkään pystynyt hommaamaan. Paluu arkeen(lue oravanpyörään) tulee todennäköiseti olemaan kova. Nyt elämä on pilvilinnojen rakentamista "sitku me molemmat ollaan töissä ja rahaa jää läjäpäittäin yli, niin sit mä kyllä päivitän tietokoneen ja ostan uuden digi järkkärin ja tallentavan digiboksin ja ja ja ja....." vaimon lista on yhtäpitkä. mut sillä taitaa olla vähän eri prioriteetti noitten kodinelektroniikka laitteiden suhteen.

No juhlapäivän kunniaksi lähdettiin oikein autolla ja koska ostettavaa oli niin paljon ettei rattaisiin olis mahtunut. Mä tein uuden ennätyksen sain kulumaan yli 35 € liiteriin(saksalais omisteinen halpahalli), jossa 20 € laskun tekeminenkin on työn takana, on se niin halpa ja huono kauppa. Mä oon enemmän ku muutaman kerran miettiny et onkohan se, joka tekee tuotevalikoimia koskevia päätöksiä, oikeesti apina, joka istuu työpöydän takana nahkatuolilla ja heittelee tikkaa Anttilan postimyyntiluetteloon, Myynnissä saattaa olla hevosenkengitys rauta, muttei maustamatonta jugurttia tai perunajauhoja. Se mikä tekee liiteristä halvan on, etta heräteostoksien tekeminen on kertakaikkiaan mahdotonta.

Hienoa aasinsiltaa käyttäen siirryn toiseen ostamis aiheiseen asiaan. Minun pitäisi ostaa auton katsatus. Uusi automme( ei enää niin uusi, koska se pitää katsastaa) tarvitsee auton jälleenmyyntiarvoa ja käyttömukavuuta(en millään enää jaksaisi ajella kaupungilla poliisia peläten) ajatellen välttämättömän leiman. Rahat on tiukalla, joten se joka tekee sen halvimalla saakoon meidän pennoset. Leima ku leima lisäarvoa auto ei saa siitää, että katsastus on tehty kalliisti. Netti auki ja Googlettamaa. Pääkaupunkiseudulta löyty noin kymmenkunta asemaa hienoine netti sivuineen, mutta hintatietoja ei löytyny ku yhdestä ja sekin oli arvio. Mitä ...ttua. Mua ei kiinosta saanko juoda väljähtänyttä kahvia paperi mukista tai voinko tehdä turvaurat ylihintaan. Eikös joku lakikin sano, että hintatiedot pitää olla esillä. Kyllähän se hinta varmaan löytyy kun maksun aika tulee, mutta pyydänkö liikaa jos haluaisin tietää sen etukäteen? Niin ja se arvio oli yli 50€, mielestäni aika paljon. Hintakilpailua peliin, ettei tarvitse lähettää kuluttajasuojavaltuutetulle hintakartelliepäily kirjettä. Suutuspäissäni pistin, jokaiselle katsastusaseman netti sivustolle palaute kohtaan ystävällisen utelun hintatiedoista. Katotaan monta vastausta saan.

Makkarista kuluu heräilyn ääniä. Taidan vaihtaa mattinäsästä koti-isän rooliin ja menen antamaan pojalle välkky pälkyks jugge buggea ja ansku banskua.