perjantaina, marraskuuta 17, 2006

Työn iloa

Uusi työni on tuonut mukanaan erään elämänmakua lisäävän piirteen, jota en ollut osannut kaivata. Pääsen käymään erilaisten ihmisten kotona kurkkimassa miten toiset ihmiset olla möllöttää. Koska yksi elämäntarkoituksistahan on kauhistella muiden ihmisten tekoja, tapoja tai voisiko tassä jopa puhua kulttuuria, niin kerronpa tässä aikani kuluksi muutaman viime viikkoina kauhistusta ja ja hilpeyttä herettäneen tapauksen.

Tämä ensimmäinen ei varsinaiseti liity kenenkään kotiin mutta sanotanko kotipiiriin

Kyttääjä:



Tämä ihanainen kopion kopion kopio ilmestyi pakuni tuulilasiin. Olen yleensä aika tarkka mihin autoni jätän ja mielestäni olin tässäkin tapauksessa löytänyt taloyhtiön vieraspaikat. Saattaa olla ettei autoni ollut aivan kokonaan ruutuun parkkeerattu, mutta syy oli kyllä lähinnä onnettomien opasteiden, eikä minun piittaamattomuuden.

Tuo viimeinen lause on kyllä aika herkku.

Tervettä mieltä ja vointeja sinne kopiokoneen äärelle. Teidänlaisianne Suomi tarvitsee tai ainakin minä. Tälläiset täysin puun takaa tulevat paivän piritykset on niitä kaikkein parhaita. Olen ajatellut kehystää kyseisen nootin ja panna sen työpöytäni yläpuolelle, kyllä se on niin hieno.

Tapaus kaksi:

Miten kukaan voi elää tässä hajussa?

Jo ovella vastaan lemahti niin pistävä kissankusen löyhkä, et silmäripsetkin meni rastoille. Haju vaan vahvistui sisälle mentäessä. Pahaksi onneksi talon asukkaat olivat kokoajan kotosalla, joten en kehdannut laittaa mukanani kulkevaa aktiivihiili-kaasunaamaria heti päälle. Piti odottaa sitä vaihetta, että pääsen lakkaamaan ja joudun "syystä" käyttämään hengityksensuojainta. Lakan hajuun vedoten pidinkin naamaria päällä koko matkan ulos asti, vaikka se ei olisi ollut aivan välttämätöntä.

Jotenkin se pistävä haju jäi pyörimään nenääni niin, että ajatuskin ruuasta illan aikana sai minut lähes oksentamaan. Pystyin haistamaan sen kissankusen löyhkän työvaatteistani vielä kolmannenkin päivän jälkeen.

Kammoni kisaanpissaa kohtaan, juurtaa juurensa aikaan teini. Eräällä ensimmäisistä tyttöystävistäni oli leikkaamaton kollikissa nimeltä Otto. Siedin kissa tyttöystäväni vuoksia ja itseasissa meillä meni Oton kanssa ihan hyvin lukuunottamatta kahta seikkaa: Yöllisiä hyökkäyksiä peiton ulkopuolelle luiskahteneita varpaita kohtaan ja tätä klassikkoa, eli täydenkuun aikana sisälle lukittun mouruavan kissan reviirinmerkkaus piti tietenkin tehdä säkkituoliin.

Koska säkkituolit oli tuohon aikaan tosi hip ja rahaa ei ollu yhtään, et olis voinu ostaa uuden, niin eihän sitä haisevaa styroksinyyttiä raaskinu millään heittää pois, vaan sitä tuuleteltiin ja kyllästettiin jos jonkinmoisilla hajusteilla. Mikään ei tietenkään auttanut styroksinyytti oli tuomittu haisemaan ikuisesti.

Teininä saadut angstit on niitä kaikkein pysyvimpiä. Vihaan säkkituoleja ja vihaan kissankusta

4 Comments:

At 9:05 ip., Blogger Tuazophia said...

Jos olisi Vantaa tuossa lapussa, voisi olla meidän taloyhtiöstä. Parasta kaikessa, meidän taloyhtiökyttääjällä taitaa olla pari erilaista lappua! Yksi on vierailijoille, jotka jättävät auton väärään paikkaan. Toinen on asukkaille, jotka jättävät auton vieraspaikoille. Ehkä niitä on muitakin, mutta nämä kaksi olemme toistaiseksi saaneet kokoelmaamme. ;)

 
At 10:00 ip., Anonymous Anonyymi said...

Mä olen aina haaveillut laittavani lappuja, tosin vähän lievemmillä ilmauksilla, autoihin, jotka parkkeeravata autonsa näennäisesti hyvälle paikalle viimeisen ruudun viereen pihallamme. Siinä ei ole kuin se mutta, että sitten _minun_ autoni ei mahdu ruutuunsaa normaalisti, vaan pitää kääntää 270 astetta ympäri (tms.), ja kun tämä tapahtuu eri autojen osalta yli 50 % päivistä, niin vähän kypsyttää... Välillä hallitus jaksaa puuttua ongelmaan, välillä ei.

 
At 10:02 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kommenttina vielä edelliseen kommenttiin... meillä kuuluu jokaiseen asuntoon yksi autopaikka, ja pitkään oli niin, että oli vain yksi autokin/asunto. Nyt on useampia, ja kyllä ne saavat ihan kiltisti tököttää vieraspaikoilla, vielä sentään kaikki autot "mahtuvat" alueelle. Vieraat joutuvat sitten kadunvarteen.

 
At 9:53 ap., Blogger kotimies said...

Aino Nymous laittapa tänne kommenttilootaan s-postiosoite niin lähetän sulle kopion tosta nootista. Sitä kun muutaman kerran vielä kopio, niin uskottavuus senkun vain kasvaa. Annat sellaisen kuvan, että olet tosissasi, koska nootin laatu alkaa olla jo hyvinkin huono valtaisasta kopiokoneen käytöstä johtuen.

Ja mitä sisältöön tulee, niin voiko tuota nyt enää paremmin sanoa

 

Lähetä kommentti

<< Home