keskiviikkona, heinäkuuta 05, 2006

Puhdetöitä

Koska liikuminen ulkona pimeän aikaan oli kiellettyä Johannesburgissa ja vielä kun pimeys tuli jo puoli kuuden aikoihin, niin jotainhan sitä piti keksiä iltojen kuluksi. Tarkoitan siis kun lapset oli nukahtanut, ennen sitähän ei ollut mitään ongelmia ajankulun kanssa, siitä piti nuo kaksi vauhtiveikkoa huolen.

Sivistimme itseämme lukemalla matkakirjoja ja haastattelemalla paikallisia. Ajankuluksi kirjoittelimme niitä muistiin... niin ja kuviakin tuli napsittua jokunen, himpun verran alle 1000, muutama ihan onnistunutkin. Kamera tosin oli onneton, ärsyttavan hidas liikeinen ixus 400. Päätin jälleen kerra, en enää edes muista monennenko kerran, ostavani sellasen digijärkkärin, että altapois... siis sillä ensimmäisellä liksalla hoitovapaan jälkeen.

Tässä muutama "koppi"-tieto, joita seuraa tulevaisuudessa lisää ja jokunen ikuistettu hetkikin.

TIESITKÖ ETTÄ ...

…Amsterdamista lentää Johannesburgiin 10 tuntia 10 minuuttia.

…Johannesburgin yleisimmin käytettyjä lempinimiä ovat Joburg ja Jozi.


Yleisnäkymä Pilanesbergin kansallipuistoon keskellä hieman oikella kaksi kirahvia

…Joburgin kansainvälinen lentokenttä on Pretorian (Etelä-Afrikan pääkaupunki) ja Joburgin puolessa välissä ja molempiin kaupunkeihin on n. 30 min matka.

…Johannesburg sijaitsee Gautengin maakunnassa, joka on pinta-alaltaan Etelä-Afrikan pienin mutta väkirikkain. Gauteng tarkoittaa ’kultapaikka’.


tutustutaan vaan...

…Jozin ”perustajaksi” voidaan tituleerata herra George Harrisonia, joka löysi alueelta kultaa vuonna 1886. Tämä löydös sai aikaan valtavan kultaryntäyksen, jonka ansiosta Jozista kasvoi hetkessä yksi maan suurimmista kaupungeista.

…Jozin viimeinen kultakaivos suljettiin 1988. Jäljelle jääneille valtaville kaivosjätemaakasoille etsitäänkin uusiokäyttöä rakentamalla esim. drive-in elokuvateattereita.


Tuntemattoman lapset kädet Sowetossa. Mulla ei valitettavasti ollu muuta mukana kuin noi leipätikut, mut nekin kelpas...

…Joburgissa asuu n. 3 milj. asukasta ja Etelä-Afrikan kuuluisimmassa townshipissä Sowetossa arviolta 4-5 milj. asukasta.

2 Comments:

At 11:53 ap., Anonymous Anonyymi said...

Paljon onnea uuden perheenjäsenen johdosta! Ja kiitoksia eteläafrikkalaisien tunnelmien ja knoppitietojen välittämisestä. Blogiasi on mukavaa seurata omaa Etelä-Afrikan hakumatkaa odotellessa!

 
At 11:56 ip., Anonymous Anonyymi said...

Kaikkeen se George Harrison ehtii :o) Vitsi, vitsi...

Mutta siis mukavaa tietoutta, siitä kiittelen minäkin! Ja kaihoan samaan paikkaan, pian!!!

 

Lähetä kommentti

<< Home