perjantaina, heinäkuuta 07, 2006

Tapahtui kerran Afrikassa

Johannesburg 27. Kesäkuuta 2006

Viime yö taisi olla tämän talven kylmin. Sääennusteissa oli luvattu yöksi jopa -3 astetta, ja aamulla kun heräsin, maa oli ihan huurteessa. No kylmähän oli tietenkin myös sisällä, koska täällä ei ole keskuslämmitystä ja ikkunat on yksinkertaiset ja karmien lasien välissä on suuria rakoja. Meillä on tässä meijän pikku tönössä yks öljykiertopatteri, joka huutaa hoosiannaa täysillä läpi yön ja mahdollistaa, että meidän makkarissa on siedettävää nukkua öisin. Tätä samaista patteria me sitten raahataan huoneesta toiseen riippuen siitä, missä kulloinkin ollaan. Mulla ei oo ollu näin kylmä muualla kuin Barcen talvessa – ei edes ystävien luomumökillä uudenvuodenjuhlissa 28 asteen pakkasen paukkuessa ulkona. Näillä jozilaisilla on vähän samanlainen mielipide kuin barcelaisilla talvesta ja lämmityksestä: koska talvi täällä on lyhyt, vain pari kuukautta, eikä täällä ole edes lunta, keskuslämmitystä ei tarvita. Paikalliset istuu mieluummin talvitakit päällä, pipot päässä ja hanskat kädessä työpaikoillaan tai kotona katsomassa tv:tä. Arvaatte varmaan, miltä aamuvessassa käynti tuntuu, se kylmä posliinirengas sänkylämmintä pepatsuikkelia vasten – HRRRRRRR!!!!!!!!!. Kaiken lisäksi nämä jozilaiset ovat skottien jälkeläisiä ja saitoja kuin mitkä. Vaikka se lämpöpatteri talosta löytyisikin, sitä ei käytetä kuin äärimmäisessä hädässä. Sähkö on kuulemma täällä niin pirun kallista. Hulluja nuo jozilaiset!

4 Comments:

At 12:12 ap., Anonymous Anonyymi said...

Blogspotiin tottumattomana en löytänyt mistään mahdollista s-postiosoitetta. Onko mahdollista että olisin bongannut sinut tänään Pasilan asemalla? Tai siis eilen? No, perjantaina.

 
At 12:52 ap., Blogger Kaura said...

Voi mitkä varpaat! Hurmautumus :-)

 
At 7:49 ap., Blogger kotimies said...

Moi Kaisa. Ei se kyl oo mahdollista. Kotimiehen pesä on itäisessä Helsingissä ja perjantaina en ollu lähelläkään Pasilaa, mut vartinpäästä on Uutelassa juoksemassa.

 
At 5:12 ip., Anonymous Anonyymi said...

No, komea mies puhui puhelimeen vasta-adoptoidusta tyttärestä, ihmekös jos luulin jo vaikka mitä! Olisin kyllä kysynytkin, mutten kehdannut keskeyttää sitä puhelua.

 

Lähetä kommentti

<< Home