torstaina, joulukuuta 21, 2006

Joulupukki sucks

Olimme kokoperheen voimin nauttimassa Teuvoanteron kerhon pikkujoulujuhlista. Leikit ja laulut oli laulettu ja illan kohokohta lähestyi.

KOP KOP...

Punaiseen nuttuun kääriytynyt tekopartainen mies astuu saliin sisään. Päässä ukolla on punainen myssy ja jalassaan linttaan astutut lapikkaat. Outo olento tekee käsillään uhkaavia liikkeitä ja mumisee jotain lapsista ja kiltteydestä.

Tunnen kuinka pienet kädet tiukentavat otettaan, sitä enemmän mitä lähemmäksi uhkaava kammotus tulee. Lopulta Isän sylikään ei ole riittävä turva, vaan pelko riistäytyy hallitsemattomaksi, pienet hampaat iskeytyvät olkapäähäni ja suusta tulvahtaa ilmoille kaamea, tosin olkapääni sordiinoima rääkäisy.

Hyvä on uskotaan. Tänä vuonna joulupukki taitaa ollakin niin kiireinen, ettei se kerkiä käymään meillä sisällä laisinkaan. No lahjat tietysti kerkiää aina jättää vaikka oven taa.

Onhan se ymmärrettävää. Irma on edelleenkin asunut suurimman osan elämästään lastenkodissa naisten ympäröimänä. Miehiä kävi lastenkodissa aniharvoin. Minuakin Irma pelkäsi kuin ruttoa ensimmäiset viikot. Arvaatte varmaan miltä Isästä tuntui. No olihan minua varoiteltu, eikä tämä reaktio yllätys ollut, mutta silti.

Nykyään me ollaan Irman kaa jo ihan pestiksii, mutta vieraat miehet on vieläkin vähän out, se punatakkinen hiippari varsinkin oli tosiaankin OUT.

...

Poikamme Teuvoantero on eräässä asiassa ollut järkähtämäätömän suoralinjainen

Eri instanssien (mummit, vaarit ja sukulaiset) esittämään kysymykseen: "Mitäs se pikku mies toivoo joululahaksi?"

vastaus on aina ollut sama: "pääsiäsmunan"

Taivas yksin tietää mistä moinen lahja toive. Ehkäpä poikamme onkin hedonisti, joka haluaa pitkittää nautintoa... ensin lahjapaperit... sitten tinakuoret... sitten suklaa ja sitten vielä kaikenkukkuraksi yllätys.

Niin tai näin näppärä lahjatoive. Yksissä kuorissa kaikki kolmivuotiaan unelma lahjat, herkkuja ja yllätyksiä.

pääsiämuna it´ll be

Kiitoksia myös eräälle nimeltä mainitsemattomalle saksalaiselle munatehtailijalle, joka pakka munansa valkoiseen ja oranssiin ja myy niitä vielä ympäri vuoden.

1 Comments:

At 11:27 ip., Blogger Salanimi said...

Meidän isommalla likalla sama juttu- joulupukki on aina tähän vuoteen asti ollut kamalin hirvitys, mitä maa päällään kantaa. Nyt olen ( oikeesti huono omatunto, mutta kun ei se OIKEA pukki kerkiä joka paikkaan...) hommannut punaisen nutun ja sellasen ruman tekoparran täksi jouluksi kaappiin ja niissä saa sitten miespolo esittää joulupukkia nyt siitä viimein innostuneelle tytölle ja varmasti konsertin asiasta nostavalle pikkusiskolle :O) Nyt vielä neiti lupailee, että sitten menen pukin syliin jne. mutta epäilen, että pukki (joka tässä tapauksessa sitten siis osaa lukea näitä lapsosia paremmin kuin hyvin) saa heittää lahjat ovenraosta ja hipsiä vinttiin vaatteita vaihtamaan :O) Ja kas! Isi tulikin juuri sopivasti sieltä roskia viemästä - et muuten arvaa, kuka täällä juuri kävi!!!!

Hyvää Joulua koko perheelle!

 

Lähetä kommentti

<< Home