sunnuntaina, lokakuuta 01, 2006

Perjantain ratoksi



Kuka arvaa mitä tässä kuvassa tapahtuu?

Joo siinä laitetaan kenkien päälle suojia, mutta miksi?

Ameriikan kieli vuosi toimia vihjeenä.

Anivan. Yes yuo at back...

...Thätsrait.

Kuvassa Ameriikasta Suomeen lähetystyöhän tullut myöhempien pyhien Jeesuksen kristuksen kirkon lähettiläs laittaa kengänsuojia uteliaan Suomalaisen jalkoihin. Utelias Suomalainen on vaimoni ja sylissä on Irma. Irma sai myöskin omat kauniin siniset lasten kengänsuojat.

Samalla kun tämä samainen Mormoonityttö laittoi hyvin ystävällinen hymy kasvoillaan kengänsuojia myös minun paskaisten lenkkareiden päälle ja toivotti minut tervetulleeksi ameriikan korostuksen hyöstettynä, mietin itsekseni olisikohan tuo nuori neito villeimmissäkään unelmissa tiennyt päätyvänsä lähetystyöhön syksyiseen suomeen kyykkimään ventovieraiden ihmisten jaloissa.

Vaikea sanoa, mutta todennäköisyys sille, että lähetystyössä joutuu selkä vääränä pujotella pusseja ihmisten jalkoihin kasvaa vuosi vuodelta. Mormooneilla on käytössä 115 temppeliä ympäri maailman ja 13 on tällä hetkellä rakenteilla. Koko Mormoonien historian aikana viime vuonna avattiin eniten temppeleitä.

Todennäköisesti loistavasta markkinoinnista johtuen kiitos mm. Hesarin suurten artikkeleiden ruuhka on ollut melkoinen Espoon Karakalliossa. Yli 2500 ihmistä on käynyt päivittäin tutustumassa temppeliin, joka kohta sulkee ovensa ikuisiksi ajoiksi tavalliselta rahvaalta ja sisään pääsee vain harras mormooni tosin hänkin vain kulkuluvan kera.

Jos uteliasuutta riittää, niin vielä ensi viikon kerkii käydä ihastelemassa ameriikan ihmettä

ps. tiedoksi niille jotka eivät pääse paikalle, niin kyllä kengänsuojille löytyi käyttöä. Aito ameriikkalaisen tapaan temppelin sisältä löytyy paksut valkoiset kokolattia matot.