perjantaina, syyskuuta 08, 2006

Alipukeutunut ? Mitä sitten

Saimme kutsun Tänne (30.8-30.9) ja niin taisi saada kaikki muutkin E-A:sta lapsen adoptoineet. Olen ollut jotenkin liikuttunut/otettu (en oikein keksiny hyvää sanaa kuvaamaan tunnettani, niin menköön noilla, valitkaa parempi) siitä tavasta, jolla E-A:n suurlähetystö pitää yhteyttä "lapsiinsa". No onhan heillä( adoptio lapset) ainakin periaatteessa myös E-A:n kansalaisuus, joten yhteydenpito on siltä kantilta aika ymmärrettävää. Vertaankin nyt tilannetta Kolumbian lähetystön tapaan pitää "huolta" kansalaisistaan, tähän mennessä se on tasan nolla yhteyden ottoa. Kolumbian lähetystön puolesta puhukoon se tosiasia, ettei Kolumbialle ole edustusta Suomessa, vaan lähin lähetystö on Tukholmassa, joten yhteydenpito on hieman hankalampaa. Itseasiassa en ole oikein osannut kaivatakkaan näitä "palveluja" ennekuin nyt, kun tämä E-A tapa toimia on tullut tutuksi ja nyt tuntuu, että olisi mukavaa, jos Kolumbian lähetystö, myöskin pitäisi yhteyttä lapsiinsa.

Näyttelyn avajaiset olivat maanataina, joihin meidät oli siis kutsuttu. Kutsun allekirjoittaja oli itse E-A:n suurlähettiläs arvoisa tohtori Bukelwa Hans. No olisihan minun kai pitänyt jotenkin aavistella millaisessa asussa olisi sopivaa mennä taidenaäyttelyn avajaisiin, varsinkin kun kutsujana oli itse suurlähettiläs, mutta kiireiseen päivääni ja pönttöön päähäni vedoten minä pukeuduin niinkuin minulla on ollut tapana kesäisin. T-paita (onneksi siinä ei ollut kuin aivan pikkiriikkisesti Irman kuolaa olkapään kohdalla), sortseihin tai siis highwatereihin (opin viime viikonloppuna, ettei miehillä tietenkään voi olla Caprihousuja, vaan miesten vastaavia kutsutaan siis korkeavetisiksi (ostan joka kevät uudet sortsit/korkevetiset, joita sitten käytän lähes koko kesän, mitä nyt pesen välillä. Syksyllä ne on yleensä kovasta käytöstä johtuen jo ihan loppu ja keväällä ostetaan taas uudet), sandaalit, joiden haju toisinaan tapaa kaikki koiraa pienemmät lemmikkieläimet (onneksi olin juuri käyttänyt Mr. Musclea sandaalien hajunpoistoon. On muuten toimiva. Hajustimet kannattaa viedä kylppärin lattialle ja uunivaahtoa ruiskutetaan sandaalien sisäpinnalle, annetaan vaikuttaa 15-30 min ja huuhdellaan hyvin painotetaan sanaa HYVIN. Ei niitä ihan kaikkein ihoystävällisimpiä aineita tuo Herra Lihas).

Kuten varmaan arvaattekin 98% avajaisiin osallistuneista oli kovat kaulassa tai leninkiin tällääntyneenä. Onneksi en ole sitä tyypiä, joka alipukeutumisensa huomattuaan värjäytyy punaiseksi ja liimautuu takaseinän, rukoillen mielessään kameleontin kykyjä Jumalaltaan, siinä tapauksessa olisin ollut enemmän kuin ...sessa. Enemminkin minä olen sitä mieltä, että jos jotakuta häiritsee asuvalintani, varsinkaan kun kutsussa ei ollut pukukoodia, niin se on enemmän hänen ongelmansa, kuin minun. Asetuimme siis lasten kanssa eturiiviin kuntelemaan Arvoisan suurlähettilään avajais puhetta. Minun onneksi laskettakoon myöskin se, että tilaisuus oli muuten kyllä hyvinkin epämuodollinen ja Rouva suurlähettiläs tuntui rakastavan lapsia ja kun Irma kädet ojossa vaatimalla vaati päästä Rouva suurlähettilään syliin, kaappasikin hän Irman syliinsä ja lörpötteli ja lirkutteli lastenkieltä Irman kanssa pitkän tovin. Samaa tahtia kuin muodollisuuden rippeet katosivat, parani myös minun asunvalintani. Vaikka tunsinkin muutamien vieraiden katseet niskassani, niin kesämies-pukuni ei tuntunut häiritsevän ainakaan Ruova suurlähettilästä.

Näyttely sinänsä oli hieno ja mukana oli kirjava läpileikkaus E-A:laista taidetta. Osa esineistä oli kyllä ihan käsittämättömän halpoja, vai mitä sanotte käsintehdyistä lasihelimikorvakoruista 2 € ei mielestäni ole ihan käypä hinta. Kakkosen perään olisi ihan hyvin voinu laittaa nollan, ne oli kuitenkin käsityötä ja mielestäni oikein kauniit. Kylttyyrikeskus Caisassa alkaa Etelä-Afrikan kultuuriviikot syyskuun lopulla, tarjolla on mielenkiintoista tapahtumaa ja näytöstä, meidän perhe osallistuu ainakin Illalliselle, joka kylläkin valitettavasti näytää olevan jo täyteen varattu. Lupaan vaihtaa kesämies-pukuni johonkin hieman juhlavampaan.

1 Comments:

At 9:40 ip., Anonymous marymcwave said...

Hihii, kiemurtelen täällä naurusta, loistava tapa pestä haisulit Herra Muskelilla!

Itse olen sitä "tyyppiä" myös, jonka asuvalinnat ei ole sitten aina ihan sitä jakku-pikkumusta-korkokenkä-osastoa, joten ymmärrän yskän paremmin kuin oivallisesti.

 

Lähetä kommentti

<< Home