tiistaina, elokuuta 29, 2006

Déjà vu



Onko Tosiaan niin...

Tämähän on jo kliseisyyksiin asti puitu aihe, ettei Suomeen mahdu kuin yksi julkimo kerrallaan. Katsot, seurat, seiskat, jne ovat sitten pullollaan tätä samaa julkimoa hieman eri kuosiin pantuna. Nämä kyseiset lehdet sitten "haastatteluissaan" puivat julkun lapsuuden muistoja, unelmia, haaveita ja muita hyvääpäivääkirveenvartta aiheita. Tällaista kopiokopio-journalismilla on ollut helppo välttää, jättämällä kyseisen genren lehdet vaan tylysti lukematta, jopa siellä terveyskeskuksen odotushuoneessa. Onneksi, ainakin minun ja ehkäpä jonkun muunkin, niistä samaisista terveyskeskuksen lehtilaareista löytyy aina jokunen Naku Ankka, jonka lukeminen on sentään viihdyttävää toisin kuin seiskojen sun muuiden, joiden viihdearvo vastaa neulan työntämistä kynnen alle.

Toivottavasti edes jommankumman lehden toimituksessa, joku seisoo nurkassa häpeämässä. Olen pitänyt kumpaakin lehteä (ainakin Imagea) hyvin tehtynä ja ennekaikkea niissä on mielenkiintoista ja ERILAISTA luettavaa. Niin eikös perhana molemmissa lehdissä ole sama juttu ja jopa samalla otsikolla (Nyt liite ilmestyi viikoa ennen, joten aikaa olis ollu, siihen ei voi vedota). Ja voiko nyrkkeilijästä enää perinteisemmin kertoa. Kouluja vieroksuva räkänokka (molemissa lehdissä käytettiin nimenomaan termiä räkänokka) löytää elämälleen tarkoituksen hakkaamalla hienhajussa säkkiä.

Muutama Esimerkkii

Nyt-liite ensimmäiset sanat:
UH UH UH UH UH UH

Image ensimmäiset sanat:
EH-ÄH. YMH-ÄH.OH-ÄH-ÄH-YH

Nyt-liite:
"Tuossa me katseltiin Turusen Jonin kanssa junnuina sen isoveljen Tonin treenejä. Kolme neljäkertaa käytiin kurkkimassa ennekuin uskallettiin mennä mukaan. Siitä on nyt kahdeksantoista vuotta"

Image:
"Jopa sali, jossa Asikainen harjoittelee on sama, jonka ikkunan taakse hän tuli 12-vuotiaana kurkkimaan yhdessä kaverinsa Joni Turusen kanssa. Sisällä Jonin isoveli Toni treenasi "Kokkolan leipurin" Olli Mäen valmennuksessa. Vasta muutaman vakoilukerran jälkeen pojat uskaltautuivat saliin sisälle"

Onko tosiaan niin ettei nyrkkeilijästä tai miks ei muistakin urheilijoista löydy mitään muuta kerrottavaa, kuin se minkä lukijat jo entuudestaan tietävät tai osaavat arvata kun artikelissa käsitellään sellaisia asioita kuten: lapsuus, nykyisyys, tulevaisuus ja unelmat.

Minä en usko, Herrat Mikko Rämö ja Mikko Numminen, että näin on. Te olette tehneet huonoa työtä. Samoin herrat Kamu ja Metso voisiko urheilijan kuvata muutekin kuin mustavalkoisena lähikuva hikinaamana. Varmasti voi.

... Toivon hartaimmin sydämmestäni ettei olisi.