sunnuntaina, joulukuuta 24, 2006

Känny joulu

Mitä on nykypäivänä enää Joulu tai mikä tahansa juhlapyhä, ilman ah niin ihquja kiertolaistxtviestejä. Tämän joulun saldo tähän asti on nää seuraavat kolme.


Ja ystävät rakkaat, ettei totuus unohtuisi...siis... Joulustressiä? Ajattele jos sanat joulu ja pano vaihdettais. Mikä ihana aika meillä olis. Olis koko panokuu, panojuhlineen. Olis panotontut, panoaamiainen, pikkupanot, panoaatto ja panopäivä. Tunnelmaan pääsis laulamalla panolauluja ja leikkimällä panoleikkejä kuusen ympärillä, jossa roikkuis panokoristeet. Eli oikein hyvää p...eikun jouluaikaa kaikille!


Seuraa ikävä ilmoitus... Korvatunturilla oli eilen pienet pirtujuhlat. Tonttuja tämän takia sammuneina ympäri tuntureita ja muutamia putkassakin. Petteri-poro kateissa..Oli kuulemma lähtenyt jonkun hirven matkaan. Pukki on päässyt juuri putkasta tapeltuaan pakkasukon kanssa ja lähtee liikkeelle heti kun on ajokunnossa. Puhalsi vielä äsken promillen verran. Pukki voi siis olla vähän myöhässä. Kaikesta huolimatta HYVÄÄ JOULUA! :-)


Hiffasin just, et nythän on se aika ku se gamla gubbe, mil on harmaa skegge ja fantsut kledjut ja se tsittaa sen poron, minkä klyyvari lyysaa punasta valoa, kyydissä ja dilkkaa samalla kaikille skideille snadei ja bulei pakui , sekä landella et stadissa. Nii, et kliffaa Joulua sullekinJuhlallisesti ilmoitettakoon kaikelle kansalle suuri Joulun kiertolaistxtviestien keruukampanja avatuksi. Tule mukaan ja aisti Runebergin henki, nykypäivän katoava kansanrunous on vihdoinkin aika saattaa arvoiseensa kunniaan. Tuohivirsut on tosin vaihtuneet sähköisiin tarinan välittimiin ja tuohikontti nettiin, mutta kansan syvien rivien pakonomainen tarve saattaa hengentuotteensa kaiken kansan kuultaviksi on ja pysyy.

Postskriptumi.Minä olen sitten tässä tapauksessa vain viestin(välittäjä)viejä, joten kovinkaan syväluotaavia analyysejä mieleni laadusta on turha tehdä näiden viestien pohjalta.

1 Comments:

At 12:48 ap., Blogger Flegmaatikko said...

"Hyvää Joulua ystäväni. Sijoitin kaikki lahjaasi varaamani rahat hyvään tarkoitukseen, päihdetyöhön... Sain niillä ison pullon kossua."

Nojoo.Tossa on mun tän Joulun saldo.

 

Lähetä kommentti

<< Home