perjantaina, joulukuuta 23, 2005

Urheilujuhla

Luetaan ääneen Pekka Tiilikaista imitoiden:

Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua. Kun tämän pienen pohjoisen maan urheat ja niin sisukkaat kansalaiset tekevät kaikkensa, jottei tämän tuulenpieksemän kansan tänään tekemät uhraukset vaivu unholan, vaan piirtyvät suurina palavina kirjaimina historian lehdille.

Eivät ole hukkaan heitetyt ne tuhannet ja taas tuhannet päivät, jotka esi-isämme raatoivat voimiaan säästämättä ja vaivojaan valittamatta, kasketessaan tämän kauniin kotimaamme valtavia metsiä pelloiksi. Näistä pelloista versoi se vilja, joka kasvatti tämän urhean maan niin jalot nuorukaiset ja heidän nuorikkonsa, jotka tänään taistelevat vaaroista välittämättä ja riskejä kaihtamatta suuren kunnian, ylpeyden ja muutamien minuttien tähden.

Voimme kuulla, kuinka heidän korskeat peltilehmät nostavat kierroksia, kuinka pinna kiristyy ratin takana ja kuinka takapenkki säestää itkulla tätä valtaisaa näytelmää. Jossa tämän päivän gladiaatorit käyvät veristä sotaansa, tällä jäisen asfaltin pinnoittamalla taistelutantereella. Tänä päivänä mikään uhraus ei ole liian suuri, yksikään tienpientareelle valutettu veripisara ei mene hukkaan, kun tämä pakkasenpurema pohjoinen kansa käy tänään katkeraan taistoon, ilman mitään järkevää syytä


ajakaa rauhallisesti ja hyvää joulua