torstaina, joulukuuta 15, 2005

Liian harvoin

Siitä on nyt noin 1 1/2 vuotta, kun haettiin Teuvoantero Kolumbiasta. Siitä lähtien ollaan kerätty "hyviä" uutisia koskien Kolumbia, ennen tätä päivää niitä oli huimat kolme artikkelia. Nämä hyvät uutiset on pakko panna hipsuihin, koska meidän kriteerien mukaan hyviä uutisia on kaikki, jotka eivät suoraan kerro joukkomurhista, huumeista, kidnappauksista tai luonnonmullistuksista.

Tämänpäivän Hesari uutisoi yli puolen sivun artikkelilla Kolumbian uudistuksista ja yrityksestä lopettaa jo ikuisuuksia kestänyt sisällissota, mukana on myöskin kohtuullisen kattava tiivistelmä lähihistoriasta, joka selventää sisällissodan taustoja.

Yleensä ihmiset tietävät Kolumbiasta vain huumet ja sodan, koska kyseessä on poikani syntymämaa, niin se saa minut surulliseksi. Pari kertaa Kolumbiassa käyneenä ja sen kulttuuriin ja luontoon tutustuneena haluaisin, että ihmiset näkisivät sen toisen puolen, mielettömän ystävälliset ihmiset ja aivan uskomattoman luonnon. Minulla on tuossa linkkilistassa nappula, josta pääsee lukemaan hieman toisenlaista uutisointia Kolumbiasta ja Kolumbialaisista.

Jos jotain hyvää halutaan löytää tästä tilanteesta. Niin se on, että Kolumbia on vielä lähes neitseellistä maaperää matkailijoille. Hankalan turvallisuus tilanteen takia länsimainen massaturismi ei ole vielä raiskannut tätä kaunista maata, vaan se on säilyttänyt oman voimakkaan latinalais-amerikkalaisen kulttuurin ja tavat.

Aasinpa siltaa hyvinkin käyttäen, siirryn toiseen lehti aiheiseen juttun. Eilinen hesari uutisoi Aki Kurismäen antaneen hastattelun Voima-lehdelle, jossa puhutaan vain politiikkaa. Ikäväkseni joudun toteamaan, että yhdyn hänen näkemykseen maailman tilasta.

Pessimisti pettyy harvemmin