perjantaina, joulukuuta 09, 2005

Oy perhe Ab

Yrityksemme viimeisen kvartaalin tulos uhkaa jäädä negatiivikseksi. Osakkeenomistajien toive oli päättää vuosi nolla tuloksella, mutta yllättävät käänteet rahoituspuolella (verokorttini raja täyttyi ja 8% sijan maksan nyt 38%(luulisi, että tulojen laskeminen on helppoa, kun Kela alkuvuodesta kiltisti ilmoitti paljonko minulle maksetaan lapseni hoidosta kotona. Mutta ei, jotenkin meni laskut sekaisin ja raja tuli vastaan jo marraskuussa))ja muutamat budjetoimattomat menot (Verkkokauppa.com tarjouslehti yllytti hakemaan "tarpeellisia" komponentteja "halpaan" hintaan. Ja viimeiset ehjät housuni menettivät pintajännityksensä ja jouduin vaatekauppaan. Koska en tunnustaudu metroseksuaaliksi, niin edellisestä visiitistä oli vierähtänyt jo tovi. Kauhukseni huomasin, että herra inflaatio oli nostanut telttakankaisten housujen hinnat aivan uusille sata luvuille) näyttävät koituvan suotuisan kehityksen esteiksi.

Yrityksemme ei kuitenkaan tarvitse hakea uutta rahoitusta tappioiden paikkamiseksi, vaan tappiot kuitataan aikaisempina vuosina kerätystä vararahastosta.

Vielä katsaus ensi vuoteen:

Yhtiömme jatkaa hyvin alkanutta toimintojen ulkoistamista (lapsenteko). Hyvin toimivan ulkomaisen (Kolumbiassa) yksikön rinnalle suunnitellaan toista yksikköä Kiinaan. Neuvottelut suomalaisten viranomaisten kanssa alkavat olla loppu suoralla ja uuden yhteistyökumppanin etsintä on kiivaimmillaan. Viimeiset tarjouspyynnöt on lähetetty ja vastauksia odotetaan aivan lähiaikoina Interpedialta ja pelastakaa lapset Ry:ltä. Helsingin kaupungin sosiaalivirastoa ei tälle viimeiselle ja ratkaisevalle kierrokselle otettu mukaan, koska siltä puutuu toimivat kontaktit Kiinaan ja sen toiminta muutenkin on viimeaikoina ollut hieman epäselvää.

Yrityksen organisaatioiden uudelleen järjestelyt ja toimintojen ulkoistamisesta johtuvat kulut saattavat rasittaa yhtiön ensi vuoden taloutta. Yhtiön toimiva johto haluaakin varoittaa täten osakkeenomistajia mahdollisesta uudesta rahoituskierroksesta, joka toteutettaneen suunnatulla osakeanilla.

Helsingissä 9. joulukuuta 2005

vt. hpj.

Kotimies