keskiviikkona, joulukuuta 07, 2005

Mikä meitä vaivaa?

Ihmiskunnan ällyllinen kehitys on loppunut ja alamäki on alkanut. TV:n katsoja luvut ovat pitkään antaneet viitteitä tulevasta käännekohdasta (MTV3 katsotuimmat viime viikolla Salatut elämät, idols ja idols tulokset. 15 sijottuneet Kauniit ja rohkeat saivat enemmän katsojia kuin yksikään ohjelma TV2:lla) . Mutta se mikä sai minut vakuuttuneeksi Ällyllisen kauden lopusta ja tyhmyyden alusta, löytyi sunnuntain Hesarista. Syntyneiden osastolta löytyi tällainen:

Se on koira.Pelkkä koira, ei mitään muuta. Hyvät lapsen vanhemmat. Mikä saa teidät laittamaan valtakunnan päälehteen tuollaisen ilmoituksen. Rinnastatte itsenne kuolleeseen koiraan ja panette sen vielä istumaan pilven reunalle. Otan osaa syntyneen lapsenne puolesta.

Mikä meitä vaivaa? Maailma on lopun partaalla. Ilmaston muutos on kohta ylittänyt sen pisteen, että paluuta ei ole. Fossiiliset polttoaineet on poltettu loppuun ja ilma pilalla. Maapallolla kuolee nykyään nopeammin ja enemmän lajeja sukupuuttoon kuin dinosaurusten massatuhon aikana.

Meidän sukupolven tulee ottaa vastuu ja kääntää tämä laiva, niin ettei se aja karille. Me teemme ne päätökset, joilla turvataan lapsillemme elävä maapallo. Helvetin pahalta näyttää, ettei meistä ole siihen.

1 Comments:

At 11:31 ip., Anonymous Maurelita said...

Onpa tosiaan lohdutonta jälkikasvullemme... mikä tulevaisuudenperspektiivi !

Onneksi itse olen yltiöoptimisti ; miksi muuten olisin halunnut kaksikin pikkuihmistä ? Uskon voivani välittää omat arvoni heille ja yritän "käännyttää" mm työkavereita ympäristö- ym tietoisiksi. Arvaa olenko ekohihhulin maineessa ?! Kummalisia noi ulkomaalaiset...

=D

 

Lähetä kommentti

<< Home