torstaina, tammikuuta 26, 2006

Helvetin hauska naapuri

Mikä ihme siinä on, että riippumatta asuinalueesta ja paikasta, niin jokaiseen taloyhtiöön mahtuu aina muutama kusipää, joka terrorisoi muiden rauhaisaa yhteiseloa. 95% meidänkin asuinyhteisön porukasta on mukavaa ja sosiaalista sakkia, joiden kanssa tulee hyvin toimeen. 5% onkin sitten aika persiistä. Toinen näistä tapauksista on sellanen perusänkkä paskiainen, joka ihan varmasti löytyy jokaisesta taloyhtiöstä. Tämä peruspaskiainen on myös se syy miksi lopetin taloyhtiön kokouksissa käynnin ja velvoitin vaimoni edustamaan meidän osakkeita. Vaimollani on paljooooooooon pidempi pinna ku minulla ja hän jaksaa jostain ihmeen syystä kuunnella sitä turhanpäiväistä jaaritusta. Jos minä olisin jatkanut niissä istunnoissa käyntiä, niin uskoisin, että vaimoni olisi saanut sääliviä katseita, kun naapurit päivittelisivät kuinka väkivaltainen mies sillä on. Olisin nimittäin menettää itsehillintäni täysin ja seuraukset olisvat saattaneet olla arvaamattomia.

Tämä peruspaskiainen(Olen nimennyt hänet Tortuksi) on sitä tyyppiä, joka ei varmaankaan saa töissä/kotona tehdä minkäänlaisia päätöksiä, vaikka pätemisen tarve on hirveä. Ainoa paikka missä hän pääsee vaikuttamaan on taloyhtiön kokoukset. Yhtään ainoata ääntenlaskiaakaan ei voida valita ilman, että Torttu olisi ponnekkaasti vaatinut puhenvuoroa ja sen jälkeen kyseenalaistanut kyseisen ääntenlaskijan jääviyttä toimia ääntenlaskijana. Voitte vaan kuvitella millanen soy siitä syntyy kun pitäisi päättää, jostain hieman hankalammasta asiasta, eikä vaan pelkästään ääntenlaskijoista.

Torttu luulee myöskin olevansa hyvinkin taitava viherpeukalo ja hän onkin valinnut itsensä taloyhtiön puutarhavastaavaksi, toimien siinä virassa Hitlerin ottein. Hän on sitä mieltä, että yhtään ainoa oksaa ei saa leikata ilman hänen valtuutustaan ja taloyhtiöön ei saa missään tapauksessa hankkia sähköistä pansaleikkuria, vaan pensasaidat pitää leikata sivistyneesti oksa kerrallaan pienillä pensassaksilla. No seuraus siitä on, näinkin pensa-aitavaltaisessa taloyhtiössä kun meillä on, että aitamme ovat aika ruokottomassa kunnossa ja rehottavat kuin putkinotkossa konsanaan. Olen kyllä yrittänyt, mutta eihän sitä jaksa Erkkikään nyhertää onnettomilla Fiskarseilla sadan metrin pensasaitaa. Sitten Torttu taas valittaa seuraavassa yhtiökokouksessa, kuinka hän joutuu yksin huolehtimaan pensasaitojen kunnosta ja eikös tämä ole meidän kaikkien yhteinen asia ja asumisviihtyvyyttä ajatellen olisi parempi jos jokainen kantaisi kortensa kekoon. Voi helvetti sentään, tunge se viherpeukalo sinne minne mä just tungin ne sun fiskarssit ja lopeta ruikutus. Käydään ostamassa kunnon pensaleikkuri, niin mä ilomielin parturoin ne pensasaidat vaikka kerran viikossa.

Tortun kanssa tulee kyllä toimeen. Kunhan lopettaa taloyhtiön kokouksissa käynnit ja pitää huolen siitä, että on aina varmasti talon toisella, kuin Torttu, taloyhtiön pihatalkoissa. Eri juttu onkin tämä meidän yhtiön toinen kiusankappale, joka on wannabee hauskaSavolaisUkko. Jos hänet kohtaa pihalla saa olla varma, että irti ei pääse ennenkuin on kuunnellut hänen "hauskoja" letkautuksiaan vähintää puoli tuntia, kaikki jo kymmeniä kertoja aikaisemminkin kuultuna. Välillä hän saattaa vakavoitua ja antaa isällisiä neuvoja "pojanklopille", miten lapsia kasvatetaan - "Kyllähän tuon ikäisellä pojalla pitäisi olla jo veli tai sisko leikkikaverin ihan omasta takaa"- miten puutarhaa hoidetaan -"Käyppäs katsomassa miten siisti pensasaita meillä on" tai miten auto kannattaa valita "On se kyllä niin paljon parempi auto toi Volkkari kuin Ooppeli"- arvaatte varmaan minkä merkkinen auto meillä on.

Meidän suhteemme onkin alkanut muistuttaa erään Hyacinth Bucket:in ja naapurin Emmetin suhdetta, minä olen se sälekaihtimien raosta kurkkiva Emmet. Harvassa on ne ihmiset, joiden toivon kuolevan ennenaikaisesti sydänkohtaukseen. Naapurin SavolaisUkko on yksi heistä.