maanantaina, tammikuuta 09, 2006

veromerkki

Oltiin Teuvoanteron kanssa matkalla kirjastoon, kun tiellemme osui irronnut koiraveromerkki. Koiravero mikä se on? Joku muinaisjäännekkö? Ei vaan täyttä totta. Helsingin kaupunki on arvioinut koiraveron tuotoksi 800 000 eguu. 50 eekkiä per häntä. Se tarkoittaa että Helsingissä on 16 000 kunnollista koiranomistajaa, joka aikoo maksaa moisen veron. Koska mielenkiintoni tyhmiin ja päättömiin asioihin on joskus loputon, niin soitin Kennel-liittoon ja kysyin montako koiraa Suomessa on ja sain vastaukseksi n.550 000 hauhauta. Siis yksi hauhau per 10 ihmistä, eli Helsingissä pitäisi olla n. 50 000 koiraveron maksajaa. Soo Soo missä olette te 34 000 veronkiertäjää. Menkääpä nyt kiltisti verotoimistoon ja maksakaa mitä olette yhteiskunnalle velkaa te siansiälmyksille haisevat pimeän koiran omistajat.

Miksi se muuten on pelkkä koiravero, eikä lemmikkivero. Tuotto monikertaistuisi, jos jokaisesta Gerbiilistäkin pitäisi maksaa vero. Ja jottei vero olisi kohtuuton, voitaisiin se määrätä painon mukaan. Pikku pikku pussirotta kakkii ihan vaan pikkusen ja sotkee, siis paljon vähemmän kuin ISO ISO Tanskandogi, joka paskoo kilon kerrallaan ja rikkoo verovaroilla rakennetun koira-aitauksen todennäköisemmin kuin pienemmät lemmikkitoverinsa. Samalla voitaisiin määrätä erityinen vaarallisuushaittavero esim. myrkkykäärmeille ja tappajakoirille, jotka saattavat hotkaista pikku lapsen aamupalaksi. Tällaisista tapahtumista on kuluja yhteiskunnalle, joten vero olisi ihan oikeutettu.

Kun Suomessa verotetaan ihan käsittämöttömiä asioita ja Arkadianmäellä istuu pari sataa heppua miettimässä uusia verokohteita, niin eikö olisi jotenkin oikeudenmukaista, että Suomen presidenttikin maksaisi oman osansa, vaikka nyt ihan esimerkin vuoksi. Tuntuu jotenkin hassulta, että kun yhteiskunta taistelee harmaa taloutta vastaan, niin yks olla möllöttää ja jättä verot maksamatta, varsinkin kun sen valtaoikeuksia ollaan vielä kaventamassa ja sillä on entistä vähemmän töitä. Mitäs vitun demokratiaa se sellainen on.

1 Comments:

At 3:52 ip., Anonymous Anonyymi said...

Minä en maksa koiraveroa, koska minun ei tarvitse! Eikös olekin tosi väärin, että kaikissa kunnissa ei moista veroa peritä. Paitsi että ihan oikein teille helsinkiläisille.

Mitenkähän paljon kustannuksia tulisi gerbiiliveron perimisestä? :)

 

Lähetä kommentti

<< Home