perjantaina, tammikuuta 20, 2006

Koti Monk

"EI EI EI!! paa pappa kunnolla":Huutaa Teuvoantero, kun onneton isä on laittanut mehupullonkorkin väärille jengoille viinoon. Korkki pitää aukaista ja laitta uudelleen kiinni ja SUORAAN, muuten se ei oo harmoniassa ympäristönsä kanssa. Ruokailua ei voi aloittaa, ennekuin kaikki auki jääneet keittiön kaapit ja laatikot on laitettu "kunnolla". Oikeastaan yhdenkään auki jääneen kaapin tai laatikon ohi ei voi kulkea vaan se pitää laittaa "kunnolla". Ruokailuvälineitä ei saa kattaa valmiiksi pöytään, vaan ne pitää kaydä itse valitsemassa ja laatikko pitää laitta kunnolla, ennenkuin ruokailusta tulee mitään.

Ruttuun menneet matonreunat pitää oikoa, samoin pöytätabletit, itseasiassa ne pitää silittää, ennekuin niitä ylipäänsä voi tuoda pöytään, muuten tulee kova ääninen vastalause "OI OI OI Ei oo hyvin". Lapaset pitää pukea niin, ettei sisällä olevat langanpätkät meni vääriin väleihin. Ehkä kaikkein oudoin tapa mikä meidän kaks ja puoli vuotiaalla kontrollifriikillä on, kuitenkin kynsinauhoihin ilmestyvien lihatikkujen nyppiminen. Jos meinaa illalla katsoa töllöä poika kainalossa, kannattaa tarkistaa, että kynsinauhat on kunnossa, jos ei oo niin Teuvoantero pitää kyllä siitä huolen, että kohta on. Pienillä sormillaan se nyhtää kaikki ylimääräiset ihon palaset ja jos ei pidä varaansa niin se sattuu.

Taitaa olla korkea aika aloittaa selvitystyö, miten kontrollifriikin kanssa eletään. Ymmärrykseni mukaan se ole niitä kaikkein helpompia luonteen piirteitä. Jospa mä rupeaisin systemaattisesti jättämään kaapinovia auki, niin jos se kyllästyisi ja unohtaisi "taipumuksensa". Pitääpi kokeilla.

ja sitten vielä perjantaisen tapaan uusin kaksi marjaa: