tiistaina, toukokuuta 02, 2006

hiustenleikkuuta

Viimeistään siinä vaiheessa kun juhlaviikonlopun hylsyillä saa maksettua alkuviikon ruokaostoksen, niin kannattaneen ruveta kiinnittämään huomiota juomiseensa. En nyt ihan tarkoita sitä, että jättäisi ne hampaita kuluttavat sokerilimut sinne kaupan hyllylle. No meillä jää vielä monta euroa erotusta, joten ei tarvitse olla huolissaan (niinpä niin). Ei vaineskaan olin kovin yllättynyt ja vähän huolestunutkin siitä määrästä tyhjiä, jotka oli ilmestynyt meijän takapihalle tämän piiiiiitkän viikonlopun aikana. Parina iltana tapasimme ystäväperheitä ja nautimme "sivistyneesti" muutaman ilmapiiriä rentouttavan, niin eikös perhana kumpanakin iltana muovipussillinen täyttynyt tyhjistä. Kuka ne joi ja miks ihmeessä mulla oli niin kauhea hiki eilen illalla, että piti vaihtaa sängynpeittokin malliin kesä. Kauheat liskounetkin herättelivät tuon tuostakin. Omituista.

Marketin pullonpalautus pisteessä on neljä erillistä pullonpalautusautomaattia. Yllättäen joku muukin oli ajatellut palauttaa kertyneitä tyhjiään ja automaateille oli jo muodostunut jonoa. Jono oli järjestäytynyt siten, että kaikki jonottivat yhdessä jonosssa ja siirtyvät jonon kärjestä ensin vapautuvalle luukulle ei siis neljää erillistä jonoa. Sivistynyttä ja tasapuolista. Kunnes paikalle saapui eläkkeellä oleva ruovashenkilö, jonka tuollainen yleis-habitus oli sivistyneen oloinen, jos ei nyt aivan yläluokkainen. Niin eikös tämä rouva oikopäätä kävele kaikkien muiden ohi jonottamatta juuri vapautuvalle luukulle pulloja palauttamaan. Jonossa ollevat ihmiset ilmoittivat kyllä rouvalle käytössä olevasta jonotustavasta, mutta rouva sanoi ettei hän nähnyt kenenkään jonottavan juuri tälle luukulle ja sitäpaitsi hänellähän oli vain muuta ranskalainen valkoviinipullo, joiden palauttamisessa ei menisi kuin hetki.

Maailman ylivoimiasesti röyhkein, itsekeskeisin ja huonosti käyttäytyvin ihmisryhmä on epäilemättä, eläkeläiset ja niistä kaikkein pahimpia ovat naispuoliset itsensä muita hieman paremmiksi luokittelvat hienostoruovat. Aina parjattu nuoriso on kyllä enkelaitä näihin itseriittoisiin tyranneihin verrattuna. Jos jollain tavoin kysenalaistaa heidän käytöksensä tai kritisoi heidän tapaansa toimia, niin siitä se vasta mekkala alkaa. Kuinka nykyään ei kunnioiteta vanhempia ihmisiä ja kaiken maailman nulkit tuolla tavalla kiusaavat vanhempia ihmisiä. Hävytöntä jne jne...

Tähän tyranni-eläkeläis ongelmaan olen tärmännyt oikestaan vasta sen jälkeen kun jäin koti-isäksi ja aloin liikkua kaupungilla samaan aikaan kuin he. Heitä löytää aivan kaikkialta kaupoista, julkisista liikennevälineistä, pankeista, kirjastoista ja siellä he sitten keinoja kaihtamatta kiilaavat, tönivät ja tallovat varpaille. Kaikkein pahimpia paikkoja ovat markettien ilmaiset synttäri kahvitarjoilut. Olen jo systemaatiseti ruvennut välttämään kauppoja, joissa on kyseinen kahvitarjoilu käynissä, sama koskee myöskin Norjalaisen lohen supertarjouksia. Jos jossain on Lohta supertarjouksessa, niin jostain ihmeestä ne valtavat eläkeläislaumat rynnivät aivan kalatiskiin kiinni, ettei heidän vuoronsa vaan menisi ohi, vaikka heidän vuorolapussaan olisin parikymmentä numeroa isompi luku kuin numerotaulu näyttäisi. Siitä paikasta ei luovuta ,vaan muut asiakkaat saavat kurkotella heidän yli.

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että pitäisi säätää laki, joka velvoittaisi jokaisen eläkkeelle jäävän osallistumaan käytös- ja tapakoulutukseen, eläkkeen myöntämisen ehtona. Tämän koulutuksen yhteydessä voitaisiin myöskin painottaa sitä, että tarjoustuotteet ei lopu, bussiin voi nousta kiilaamatta ja todennäköisimmin tämä eläkeläinen kuolee omaan tai sairaalan sänkyyn, eikä siihen kassajonoon.

1 Comments:

At 1:43 ip., Blogger mammaliini said...

viimeksi kun olin lasten kanssa isossa marketissa, oltiin jo kassalla ja olin juuri nostamassa ensimmäistä tavaraa hihnalle. niin eikös ohitseni rynni papparainen, joka ihan pokkana alkoi latoa koristaan tavaroita nenäni eteen. mää vaihdoin sovinnolla kassaa, jonoa kun ei yhdelläkään ollut. hassua, että nuo kuurot ja sokeat on usein vielä autolla liikkeellä...

 

Lähetä kommentti

<< Home