keskiviikkona, huhtikuuta 19, 2006

Kirkolle kiitos juhlapyhistä

Kristilliset juhlavapaat meni niinkuin ne parhaimillaan menee syöden, juoden ja .....

... lapsen kanssa ulkoillen tietenkin (hyi teitä, jotka ajattelitte jotain muuta tämä on koko perheen ohjelma). Näihin kristillisiin juhlavapaisiin liittyy myös se tosiasia, ettei Suomen Pravda ilmesty muutamaan päivään. Vasta keitetty mutteripannu höyryää pöydälla ja siihen omalle paikalle ikkunan viereen on katettu juuri paistettuja sämpylöitä kera särvinten, joita on pyhäpäivän kunniaksi oikein useampaakin eri sorttia samalla leivällä. Perhe nukkuu vielä ja on se ihana rauhan hetki, jonka olin aikonut käyttää uppoutumalla paksuun pyhäpäivän Pravdaan. Hiivin hiljaa eteiseen varmistaakseni ettei kukaan herää ja avaan varovasti eteisen oven ja ... ei mitään ... pala nousee kurkkuun ja pettymys on niin suuri että, tekis mieli ihan vaan kiukuspäissään mennä herättämään koko muu perhe katsomaan tätä karmeaa totuutta, ettei eteisen oven takana ei olekkaan mitään...

Minäkö koukussa ja addiktoitunut. Höpöhöpö miten niin muka. Älkää nyt viittikö muka lehdenluku narkomaani kaikkea sitä kuuleekin... Mä olisin vaan halunut lukea rauhassa lehden kera aamukahvin nyyyyyyyh!

Silta se on aasinkin silta. Piäkaupunnin sanomat on vaihtanut ulkoasuaan ja sisältönsä paikkaa useammin kuin keskiverto alanmies kalsareita ja luulisi että näistä vaihdoksista olisi jotain opittu ja nyt tämä lehti sitten olisi käyttäjilleen käyttäjäystävällinen ja miellyttävä lukea. Olen asiasta hieman eri mieltä. Jos lukee lehteä yksin, niin sillä ei ole suurtakaan merkitystä mistä osiosta eri uutiset löytyy, jos kerran urheilu on ollut ihan pakko tunkea siihen B-osaan, eikä D-osaan, jossa sen paikka olisi loogisempi niin siitä vaan kyllä se sieltä vastaan tulee aikanaan. Auta armias jos lehteä lukeekin mies ja vaimo yhtäaikaa ja lehti pitäisi jakaa, niin silloin niitä ongelmia alkaa muodostua. Klassinen jako olisi keskeltä kahtia, alku vaimolle ja loppu miehelle. Lehtihän pitää tietenkin aloittaa tärkeimistä eli sarjakuvista. No tällä jakotavalla sarjakuvat ja urheilu joutuu eri puoliskoihin eli urheilu jää vaimolle ja loppuosan mukana saakin kaikenmoista jonninjoutavaa kuten Hinta&laatua ja Hyötyä&huvia. Jos nyky formaatissa olevan lehden lukukokemuksen halua optimoida niin lehti pitää jakaa siten, että vaimo saa A ja C-osat ja miehelle tulee B ja D-osat. Siinä sitten lehteä pilkkoessa kahvikupit kaatuu ja kulmat ui myslilautasessa ja siltikään ei saa kaikkia niitä osia joita haluaa.

Jos minulta kysyttäisiin ja koska on kyse minun plokista niin kysytään, miten lehti pitäisi koota, niin ehdottaisin seuraavaa:
Viimeiseksi eli ensimmäiseksi tulee sarjakuvat ja tv-ohjelmat juuri niinkuin ne on nyt, seuraavaksi tulee urheilu, jonka painotusta voitaisiin vaikka hieman nostaa, ainakin jalkapallon osalta. Nämä kaksi osiota täyttäisivät D-osan. C-osaan tulisi sitten kotimaan-,ulkomaan- ja talousuutiset ja järjestyksellä ei olisi niin väliä kunhan ne vaan löytyisi sieltä. Kaikki loput voisi sitten laittaa A-ja B-osaan ja ihan vapaassa järjestyksessä.

Veikkaisinkin, että aika monessa perheessä pysyisi lehdenkulmat kuivina ja kahvikupit pystyssä, jos ryhmittely olisi edellä mainitun kaltainen.

1 Comments:

At 2:45 ip., Anonymous Anonyymi said...

Yleisönosastoon ei ehdi metromatkalla, se on suuri puute... Urheilun voisi typistää kokonaan yhdelle sivulle... Vanha järjestys oli parempi ;)

 

Lähetä kommentti

<< Home