lauantaina, maaliskuuta 04, 2006

Turvasana

Ei emme harrasta SM-leikkejä... siis ei siinä kinky touhussa mitään vikaa ole. Jos joku tykkää ja kukaan ei loukkaannu niin siitä vaan... En vaan itse... siis en vaan paljasta olenko vai enkö ole ... siis kokeillu niitä juttuja ... niitä SM-leikkejä.

Perhana menipä taas monimutkaiseksi. Yritin vaan sanoa jotain ja samalla olla sanomatta ja paljastamatta yhtään mitään ja jälleen kerran ajauduin sanojen suohon ja se mikä korvien välissä näyttää niin selvältä, onkin kirjoitettuna jotain ihan muuta ja tuntuu kuin sitä pitäisi jotenkin korjata. Ja kun sitä korjaa, niin tuntuu ,että pitäisiköhän tuohon vielä lisätä jotain, että se niinkuin olisi selvempi.

Tarkotukseni oli kertoa, että meidän perheessä käytetään turvasanaa. Tosin ihan muussa yhteydessä, kuin se noin niinkuin perinteisessä mielessä on liitetty. Aina silloin tällöin eteemme ilmestyy juhlia, kyläänkutsumisia, tupaantuliaisia ja jne... Joihin koko perhe on kutsuttu ja joissakin tapauksissa, jopa painotettu sanaa KOKO perhe. Saattaa käydä niin, että toinen osapuoli meistä vanhemmista on hyvinkin innostunut kutsusta ja toinen on ehkä vähän ei niin innostunut, monista erinäisistä syistä johtuen. Enkä kiellä, etteikö erään asianomaisen hieman epäsosiaalisella luonteen piirteelläkin olisi omaa osuutta asiaan. Olisihan se tietenkin myös hieman loukkaavaa jos vain osa meidän ruokakunnasta ilmaantuisi paikalle. Sitten saisi se innostunut selitellä kaikenmaailman tekosyitä miksi se ei niin innostunut ei pääsytkään tulemaan... "no sillä on vähän vatsa kipee" ... "kaverin kaimalla on veneentervaustalkoot just samaan aikaan"...

Ratkaisuksi on kehitetty turvasana. Se on sana, jota käyttämällä ei niin innostunut voi viestittää innostuneelle, että mukaan lähtenyt ei niin innostunut on käyttänyt kaikki sosiaaliset voimavaransa loppuun ja on aika lähteä kotiin. Tällä konstilla vältytään siltä iänikuiselta "OHO onpa kello paljon. Meidän pitääkin varmaan lähteä nukuttamaan Teuvoanteroa, sillä on huomenna raska päivä". Johon se innostunut vastaa " Ei meillä mikään kiire ole. Se on nukkunut pitkät päiväunet ja minnekkäs teillä koti-ihmisillä on muka aamulla kiire. Tehän voitte nukkua ihan niin pitkään kun lystäätte. Joo kiitos kaada vaan lisää sitä viiniä. Mihinkäs minä jäin ..."

Jottei homma olisi aivan liian helppoa ja yksinkertaista, niin ollaan sovittu, että innostunut saa valita sen turvasanan, jota ei niin innostuneen pitää käyttää "järkevässä" lauseessa. Jottei homma menisi ihan täydelliseksi farsiksi, niin olemme myöskin sopineet, että Mukopolysakkaridi-polysulfaatti-tyyppisiä sanoja ei saa valita.

Tämän illan turvasana on karsinogeeninen. Erään asianomaisen mielestä karsinogeeninen niillä rajoilla pitäisikö se luokitella Mukopolysakkaridi-polysulfaatti-luokkaan. No perhana onpahan haasteellisempi.

Hyvää lauantai iltaa

3 Comments:

At 4:29 ip., Blogger Tuazophia said...

Ei, mutta tuollaiset vaikeat sanathan on loistavia. Jos ei kiinnosta olla paikalla, voi koko illan kehittää mielessään sopivaa lausetta turvasanasta ja kun sen keksii, onkin varmaan korkea aika häipyä!

 
At 11:27 ip., Blogger Salanimi & Salanimi said...

Loistoidea! Varastetaan käyttöön!

 
At 3:08 ip., Blogger Marikki said...

Tästä hersyi päivän naurut.
Kiitos!

 

Lähetä kommentti

<< Home