maanantaina, helmikuuta 13, 2006

Ihan alvariinsa

Tuli tossa joulukuun 15:sta päivän postauksessa valiteltua, ettei noita hyviä uutisia pahemmin kantaudu tuolta Kolumbiasta tänne pohjolaan. Niin eikös niitä nyt tule ihan ku sieniä sateella Valtakunna pää-(ääni)torvi uutisoi taas puolen sivun jutun Kolumbian uudistuksista. Vaikkakin kovaa kritiikkiä saanut sissien/sotilasjoukkojen armahtaminen on saanut hyviä muutoksia tilastoissa. vuonna 2002 Kolumbiassa siepattiin n.3000 ihmistä lunnaiden toivossa. Niin viime vuonna "enää" 800. Turvallisuuden hinta on ollut kova ja moni hyvinkin vakaviin rikoksiin syylistynyt on saanut puhtaat paperit ja pääsyt livahtamaan kuin koira veräjästä. Niinkuin HS uutisoi. Moni pitääkin näitä tilastojen kaunisteluja pelkkänä silmänkääntö temppuina ja vanhan sotilaskaartin "kultaisena" kädenpurituksena, jolla saadaan aikaan ryhmittymien nuorennusleikkauksia.


Monserrate, Bogota, Kolumbia

95% Kolumbialaisista ei toivo kuin yhtä asiaa, että väkivalta loppuisi. Vaikka tie on pitkä ja kivinen, niin tunnelin päässä pilkistää valoa. Toivottaan, että nyt aloitettu uudistukset, johtavat lopulta rauhaan ja tien on oikea, ihmisoikeuksia unohtamatta. Lisää aiheesta Amnestyn sivuilla.

Tänään on varsinainen Kolumbia päivä. Illalla tulee vielä tv2 klo 22.05 dokumentti guerilla girl. Tarina tytöstä jo ryhtyy vasemmisto sissiksi.


Placa major, Villa de leyva, Kolumbia