tiistaina, helmikuuta 14, 2006

Premenstrual dysphoric disorder

Olen jo aiemmenkin ollut huolissani siitä, että liiallinen koti-isäily ja "naisten" hommien hoito, muuttaa minut pikkuhiljaa naiseksi. Uusin oire on tämä säännöllisen väliajoin ilmaantuva "pms" kausi. Olen ärtynyt, lyhyt pinnainen, hieman masentunut, helposti provosoitavissa ja koska pidän itseäni vielä miehenä, niin voin sanoa hyvin vittuuntunut sen sijaan, että sanoisin kiukkuinen. Parhaillaan on meneillään oikein selvästi havaittavissa oleva - Älkää nyt vaan lähestykö minua minkään typerän älyväläyksenne kanssa, koska saatan vetää teitä lättyyn - ajanjakso.

Citybank lähestyi (jos jokin fyysinen helposti lähestyttävissä oleva olomuoto löytyisi niin vetäisin kyllä niitäkin lättyyn) minua lainatarjouksen muodossa. Saisin huiman 75 € alennuksen lainan perustamiskuluista, jos suostuisin maksamaan kulutusluotosta ÄLYTTÖMÄN 16% koron. Helvettiläinen sentään, jokaainoa autoliikekin tarjoaa osamaksua halvemmalla ja mikä toi 75 € perustamiskulu oikein on, meidän asuntolainassakin ole pienempi perutamiskulu, eikä sitäkään tarvinu maksaa ku osas vaan oikein pyytää. Eihän kukaan joka osaa lukea, voi tuohon tarjoukseen tarttua. Kyseessähän ei ensinkään ole tarjous, vaan ylimielinen ja groteski ylihintainen lainan esittely. Kuulkaas saksanmaan pankkiherrat tuollainen vanhanaikainen ylimielisyys kuuluu romukoppaan. Luuletteko edelleenkin, että pankissa pitää vaan nöyrästi lakki kourassa tyytyä siihen mitä tarjotaan. Nykyään rahan lainaamisellakin on hinta ja sen voi helposti kilpailuttaa.

Se mikä minua vielä enemmän hatutti oli, että mistä ihmeestä ne oli minun osoitteeni saanut. No perhana autorekisterikeskuksestapa hyvinkin. Olen jo vuosikausia systemaattisesti kieltänyt osoitetietojeni luovuttamisen markkinoiti tarkoituksiin. En nyt tarkalleen muista, että sitä olisi kysytty pari vuotta sitten auton rekisteröinnin yhteydessä, mutta koska olen ollut tarkka kieltoni kanssa, niin olen varma, etten nimenomaisesti ole lupaa antanut. Ymmärrykseni mukaan markkinointikielto on oletus arvo, varsinkin kun kyseessä on laissa määrätty pakollinen "palvelu". AKE:n nettisivut kertovat kyllä miten omien tietojen luovuttamisen voi kieltää. Soittamalla maksulliseen palvelunumeroon tai täyttämällä itsetulostamansa lomakkeen ja lähettämällä sen AKE:seen. Molemmista tapauksista aiheutuu kuluja. Pieniä tosin, mutta HYVIN periaatteelisia.

En varmasti maksa. Palaute laatikkoon jätin korostetun ystävällisen ilmoituksen, jossa pyysin heitä tulostamaan itse lomakkensa ja lähettämään sen minulle palautuskuoren kera. Jos näin ei tapahdu, niin tällä yks helvetin kiukkunen Kotimies hyppii sienille ja ottaa varmasti yhteyttä jokaiseen mahdolliseen tietosuojavaltuutettuun. Eikös tätä samaista rekisterikeskusta, juuri kielletty pyytämästä kohtuuttomia puhelinpalvelumaksuja rekisteritietojen kyselyistä. Taitaa olla kyseessä oikein ketku yritys, meidän verovaroilla maksettu vielä, perhana.

Jos tämän sorttinen ärtyily ja ärsyyntyminen jatkuu ja vielä tihenevässä syklissä, niin minusta on hyvää vauhtia tulossa se sellainen lähikaupoistakin tuttu eläkeläinen, joka törmäilee ostoskärryillä nilkoille ja tuhisee kovaan ääneen kuinka sitä lorvitaan hyllyjen välissä käytävillä ja kuinka vanhempia ihmisiä ei enää kunnioteta. "Menkää töihin siitä hemmetin verovaroilla elävät tyhjän toimittaja nulkit". Samainen kurttuturpa hakkaa kävelykepillä, niitä onnettomia, jotka erehtyvät kulkemaan jalkakäytävällä ihan miten sattuu. "Täällä on oikean puoleinen liikenne, niinkuin liikenteessä yleensä, te saamattamat nulkit. Menkää töihin siitä lorvailemasta"