perjantaina, toukokuuta 05, 2006

Tuurisiippo

Aurinko teki klassisen kevät tempun. Ilmestymisellään ilmaisi sen kuinka hel... pas.... meillä on. Kevät on pahaa aikaa meille tuurisiipoille, lankeamisen riski on suuri ja putki saattaa jäädä pitkäksi aikaa päälle. Jonkun mielestä saattaisi olla hyväkin asia, jos joku innostuisi siivoamaan pesemään ikkunoita ja järjestelemään tavaroita, mutta meille tuurisiipoille ja yleensä myöskin heidän lähipiirille koettelemus saattaa olla liikaa. Ai että miksikö?

No ainakin meidän tapauksessa tällä tuurisiipolla ja hänen elämänkumppanillaan on aivan tyystin erilainen määritelmä sanalle siisti. Se mikä toiselle on käyttötavarat "siististi" ja kätevästi esillä, saattaa merkitä toiselle tavara kasoja, joiden ominaisuuksiin kuuluu laajeta ja kasvaa. Vaatepinot, opiskelutavarat, opetusmateriaalit, "lukemattomat" ilmaisjakelulehdet ja vastaavat ovat kaikki vaarassa, kun putki on päällä. Tuurisiippouden iskiessä tavarat on saatava pois näkyvistä. Silloin ollaan samankaltaisessa tilanteessa josta Jospa mainitsi taannoisessa postauksessaan. Mainittakoon tässä yhteydessä, että tunnen suurta sympatiaa R kohtaan. Alitajuntani kieroutunut siisteysihanne muistuttaa Sparttalaisen yksinkertaista ja tuurisiippous kohtauksen yllätäessä alitajuntani pyrkii pintaan.

Samaisessa Jospan postauksen komenttiloorassa oli maininta lapsista ja heidän lojuvista tavaroista ja niiden mukanaan tuomista lisäongelmista. Minun näkemyksen mukaan ongelma ei ole itse siivouksessa, vaan siinä ettei voi siivota. Tuurisiippoa ahdistaa kaikkialle levittäytyvät kasat, joihin ei saa koskea. Jos siivoaa, niin seurauksena on hampaiden kiristelyä ja lähes loputon kysely rumpa, että missä mikin tavara on ja etteikö olisi voinut olla siellä mistä ne helposti löytää. Lasten tavaroiden kanssa ei ole tätä ongelmaa. Lattialla lojuvat leikkikalut saa ihan vapaasti siivota omille paikoille ja seuraavana aamuna kukaan ei kiristele hampaita. Sitäpaitsi lelujen määrää on ihan helppo kontroloida. Kieltää vain systemaatisesti kaikkia vieraita tuomasta yhtään lelua esim. merkkipäivinä, niin silti niitä tulee jonkun verran. Lapsen kannalta ehkäpä juuri sopivasti. Leluja voi myös kierrättää ja panna vaikka osan leluista "huilimaan" varastoon.

Tänä aurinkoisena kevätpäivänä pyrin välttämään siivoushulluuskohtauksen ja elämään konsensuksessa muiden perheenjäsen kanssa.

2 Comments:

At 2:26 ip., Blogger Marikki said...

Kyllä minä olen syyllistynyt jopa salasiippouteen lasten huoneessa. Nimittäin, jos jotakin sellaista johon ei ole ikäpäivään koskettu, jota ei tarvita, jolla ei leikitä jne. erehdyn osoittamaan ja kyselemään, että voisikohan tuosta luopua, niin sillä silmänrävähtämällä juuri siitä asiasta on tullut tärkeä ja kallisarvoinen ja aivan korvaamaton, sillähän voisi leikkiä ties mitä... Että ei ole helppoa lastenkaan kanssa, kun tulevat tiettyyn ikään.

 
At 4:29 ip., Anonymous jospa said...

Sinä sentään myönnät siivoushulluuden! R vetoaa johonkin ainoaan oikeaan maailmanjärjestykseen, jonka avaimet ja päätösvalta ovat yhtäkkiä (hulluuden iskiessä) hänellä, eikä minulla ole siihen mitään sanomista..!

Kyllähän minäkin toisaalta myönnän, että VOISIN varmaan olla siistimpi, mutta kun... :)

 

Lähetä kommentti

<< Home