tiistaina, helmikuuta 27, 2007

Ihmisystävällisiä lapsia ?

Kaikkihan (no ainakin ne, joilla on jälkikasvua) tietää käsitteen lapsiystävällinen koti. On Pistorasian suojatulppaa, pöydänkulman suojusta, video lukkoa, laatikon sulkijaa jne. Hyvä niin turvallisuus on tärkeää ja turhia onnettomuuksia on syytä välttää.

Kukaan ei kuitenkaan koskaan puhu ihmisystävällisistä lapsista.

Kuinkas moni tunnistaa tilanteen: Iltasadun aika. Olette asettautuneet mukavasti sohvan nurkkaan lapsi(et) kainalossa, luette mukavaa kuvakirjaa. Yhtäkkiä jotain super mielenkiintoista pälkähtää, pahimmassa tapauksessa enemmän kuin yhden lapsen mieleen. Pienenpieni neulan terävä kyynärpää hakeutuu juuri sopivasti kylkiluidenne väliin. Lapsi punnertaa täydellä voimalla kyynärpään varassa ylös kommentoimaan siitä mitä lie super mielenkiintoista asiaa. Viiltävän tuskan saattelemena kylkiluiden rustojen väliin syntyy taas yksi repeämä lisää.

Voisikos joku kehitellä sellaiset iltasatukyynerpääsuojat lapsille. Ne vois olla vaikka sellaset Superlonista tai vastaavasta valmistetut suojat, jotka levittäisivät pienten kyynärpäiden aiheuttamaa ryntäyspainetta laajemalle aluelle.

Entäs onkos tämä tilanne tuttu (koskee lähinnä miehiä): Saavut kotiin raskaan työpäivän jälkeen. Työsi rasittaman et osaa olla varuillasi. Kulman takaa syöksyy jälleennäkemisen riemusta soikeana metrin mittainen ammus pää edellä antamaan tervetulias halia suoraan nivusiin. Teille naispuolisille tiedoksi kipu on *****tillinen.

Koska jääkiekostakin tutuksi tulleiden alasuojien käyttö kotiin saapuessa ei ole kovinkaan käytännöllistä, saatikka järkevää, lasten aivotärähdyksien välttämisiksi, niin voiskos joku ystävällinen keksijä ihminen kehitellä sellaisen tervetuliashalipehmikekypärän.

Samaan syssyyn vois keksiä myöskin varpaille astumis pehmikekengät, kuulokarvojen suojelemiseen tarkoitetun kiljumis-sordiinon, sylissä istuvan lapsen äkkinäisen pään taaksepäin iskeytymis leukasuojan, puremisen estävät hammassuojat, itsestään tylsyvät raapimiskynnet ja hajuttomat pierut. Kiitos

tiistaina, helmikuuta 20, 2007

Nimeni on Virus... Noro Virus

Meillä Taitaa todellakin olla kylässä tuo keskivartalon vetelyyttä aiheuttava pikku paskiainen, tässä tapauksessa voidaan kai puhua ihan kirjaimellisesti.

50%:lla meidän per(s/h)eestä kuuluu jo tai jos ei kuulu perästä, niin ainakin pyhä Yrjö tuottaa mannerlaattaa.

Nimim. Ruikuliaodotellessa

Ps. Teuvoanterolle on tuottanut kautta aikojen suurta iloa tulla kysymään henkilöltä, joka on istunnolla, oven läpi. "TULIKO RUIKULI?".

Hetken päästä voinen vastata. "kyllä rakas poikana, kyllä tuli"

sunnuntaina, helmikuuta 18, 2007

Junalla on hauska matkustaa...

Bogotasta voi matkustaa höyryjunalla Zipaquiran "suola" kaupunkiin. Tosin juna on pelkästään turisti käytössä ja se kulkee vain kerran viikossa.



Nousimme kyytiin Usaquen asemalta



Matkavauhti ei tosin päätä huimaa ja ihan hyvä niin, sillä kiskot oli kierommat kun savolaiset helppoheikit.




Hitaasta matkavauhdista oli jotain hyötyäkin. Sain napattua tämän kuvan suositusta harrastuksesta



Junan mukana oli myöskin bändi joka viihdytti soitollaan turismoja



Länsimaiset melurajat moninkertaisesti ylittävä rytmiryhmä kuulosti tältä.



Zipaguiran ykkösnähtävyys oli eittämättä vanhaan suolakaivokseen louhittu kirkko. (Suosittelen käykää katsomassa. Hienot sivut ja upeita kuvia)



Valkoinen "valuva" töhnä on suolaa. Jos ei uskonut, seinää sai kyllä kernaasti nuolaista. En kerro nuolasinko



Junien ja kirkkojen katselu on raskasta puuhaa. Valpas isä ei tietenkään nukkunut, vaan suojeli poikansa unta ;)

lauantaina, helmikuuta 17, 2007

Minä täällä vaan MOI !!!!!

Tiedätsä joskus ihmisil tulee sellanan viilis et niiden aivot tarvii niinku virkistävää ravintoa. Mul oli just sellanen päivä tänään.

No siihenhän soveltuu parhaiten Seiskan tiedeplokit

Vitsi ne rulaa.

Mä tykkään niinku tosi paljon niis Jasminin jutuist ja ne vaaliteemat on jotenkin just niinkun mullakin

Ja sit mä tietenkin haluaisin Sunnivaks Sunnivan paikalle. Mä en ala. Sil on kyl mailman makein duuni.

Niin ja onhan toi TA kyl tosi viilee jätkä. Se kuva mis ne on Riitan kaa stetsonit päässä on nyt mun tietsikas taustakuvana

Tosi ihatsua lauantai iltaa vaan kaikille.

tiistaina, helmikuuta 13, 2007

Kolumbian ihmelapsi



Ei tarvitse olla kovinkaan kummoinen ennustaja väittääkseen, että hänestä kuulemme vielä.

Lisää Kolumbia-aiheisia videopätkiä löytyy oikealta linkkilistasta "Hyviä uutisia" linkin alta.

maanantaina, helmikuuta 12, 2007

knaprig fiskschitzel




Joo ja kohta myydään varmaan fisch scheissea

perjantaina, helmikuuta 09, 2007

Melodia

Istuttiin poikain kanssa Skattalla Tallinkin terminaalissa, se oli vielä sitä aikaa, kun Tallinnaan menevät kiulut lähti vielä sieltä, eikä Jätkäsaaresta.

Me venattiin Henkkaa. Henkka raukka oli joutunut jos jokinmoisen nöyrytykseen tänä helvetillisenä päivänä, jota polttareiksikin kutsutan. Ensin se oli revitty aamutuimaan kesken unien ja uitettu kylmässä meressä. Päivä oli jatkunut klassisien polttari rientojen merkeissä. Viimein juhlakalu oli puettu UFF:ilta (tietenkin) ostettuihin junttivaatteisiin ja sit se oli ruodattu Myllypuron metroasemalle. Samalla kun me potkastiin se Taksista pihalle me huudettiin:

"Järkkää itses Skattalle Laivaterminaaliin"

Penniikää mei sille annettu fyffee, pummatkoo kun on kerran pummin näkönen.

Terminaalin baarissa, neuvoa-antavat nenän alla me siis istuttiin, kun Mara Kysy Parhaaltamieheltä:
"Milläs laivalla me mennään yli? Älä vaan sano et se on Melodia."
Parasmies rupes mumisemaan jostain kiireestä ja lippujen huonosta saatavuudesta.
Mara jatko:
"No voi vittu se on siis Melodia tai MELOOOOOODIA niin kun ne paikalliset sitä kutsuu. Se on ihan paska laiva"

"No miten niin?":kysy Parasmies

"Siit on varmaan kymmenen vuotta kun me oltiin perheen kanssa sillä viimeks ja se oli jo sillon ihan paska. Lattian muovimatot hiirenkorvilla, tapetit oli haalistunut sellasiks kusenkeltasiks ja sit siel on sellanen slaavilainen ominaistuoksu.":vastas Mara

"Mikä vitun ominaistuoksu?":kysy Parasmies

"No siel haisee ryssälle":vastas Mara

"Ai ryssälle vai. No juodaan vähän enemmän, jos siel rupeis haisee vaikka sellanen kiva sillin tuoksu.":virnisteli Parasmies

"Vittu joo sitä ollaan taas niin helvetin kovia panomiehiä kun pari bissee saatu, mut hei et kai sä vaan varannu meille saunaa tältä MELOOOOOODIALTA?":kysy Mara

"No vittu kyl mä varasin, mikäs siinä saunassa nyt on vikana?":jatko Parasmies

"Voi helvetin helvetti. Se sauna on tuolla autokannen alla. Ei ikkunan ikkunaa. Pukuhuone on ihan Kisiksen putkan näkönen ja hajunen. Sit siel on lauteet tehty josta jämäkuusesta, ihan pihkaset ja ne lauteet on lyöty kasaan jollain saatanan 12 tuumasil nauloilla, niin et ku jos sattuu istumaan sellasen vitun kuuman naulankannan päälle niin siit jää perseen semmonen sormenpään kokonen paloarpi. Ihan helvetin kiva selitellä kotona miks persees on palovammoja. Arvaa uskooks ne et ne on saunasta tullu. Pitää sua jonain saatnan pervona ja potkii pihalle.":tarkensi Mara

"Ei kai se nyt ihan noin huono o...":puolusteli Parasmies

"HEI kattokaa Henkka tuli":kuului jätkälaumasta

"Moi Henkka. Selvisit perille. Tos on sulle bisse":sanoi Mara

"Henkka, niin kun varmaan arvaat, sä et vielä pääsekkään kotiin tulevan vaimosi viereen, vaan me lähdetään Tallinnaan HUOR... eikun siis hotelliin yöks. Mitäs sanot":kysy Parasmies

"Joo okei milläs laivalla me mennään?: uteli hieman hämillään oleva juhlakalu

"Se on toi Melodia, ihan kiva paatti saunat ja kaikki":vastas Parasmies

"Otas kuules vielä toinen bisse sä taidat tarvita sitä, ennekun me mennään tuhon kelluvaan paratiisiin":tarkensi Parasmies

Pakinaperjantain 15. aihe melodia

torstaina, helmikuuta 08, 2007

Terveisiä



... Well I don´t listen supermodels

...

Koska tänään näyttäis olevan vahvat PMS-oireet, niin kävin myöskin äänestämässä

maanantaina, helmikuuta 05, 2007

Hyppimällä lämmin

Sitähän mä vaan ihmettelen, että kuinkahan hyväksi vanhemmaksi sitä tässä oikeen ollaan tulossa?

Ei mennyt kuin 2 vuotta 10 kuukautta ja 13 päivää siihen, että opin tarkastamaan onko puhtaita nenäliinoja taskussa Ennenkuin lähden päivänsäteiden kera ulkoilemaan.


Koska koen tänään saavuttaneeni uuden tason elämässäni ja tunne siitä etten voi epäonnistua missään on niin valtava, päätin perustaa ihan ikioman kysy mitä vaan palstan.

Siispä rakkaat lukijat, jos koette itsenne turhautetuiksi, väsyneiksi, lapsienne runtelemiksi tai mitä sitä nyt kursastelemaan ihan miksi epäoikeudenmukaisesti kohdelluksi vaan

The one and only, the most beautiful and the best

Dr Kotimies

is here

Kommenttilooraan kun murheensa nakkaa
Hups vaan Kotimies auttaa ja murheet olemasta lakkaa

Kannattaa kokeilla heti, voit yllättyä...

perjantaina, helmikuuta 02, 2007

Pakina perjantai

Tapahtui Yläasteen viimeisellä luokalla äidinkielentunnilla.

Äidinkielenopettajamme oli sillä hetkellä suomen vanhin töissä oleva opettaja. En tiedä mistä moinen tieto oli peräisin, mutta niin vaan koulumme käytävillä puhuttiin. Todennäköisesti tieto vielä piti paikkansa. Opettaja (jonka nimen olen valitettavasti unohtanut) oli sellainen vanhanajan opettajan näköinen, harmaassa villapaidassaan ja saman harmaassa nutturassaan. Hillitty ja rauhallinen.

Olimme saaneet kotitehtäväksi referoida jokin vapaasti valitsemamme kirja ja sen lisäksi meidän piti myöskin pitää pieni esitelmä kirjailijasta.

Luokallamme oli eräs erittäin hyvin menestyvä oppilas, joka oli pidetty ja opettajienkin arvostama. Hänen suurinta hupiaan oli tehdä kolttosia ja varsinkin sellaisia mistä ei jäänyt kiinni. Hyvien kepposten vuoksi hän saattoi nähdä hyvinkin paljon aikaa ja vaivaa, jotta sumutus olis mahdollismman täydellinen.

hän kehitteli Tsekkiläisen mielikuvituskirjailijan nimeltään Janos Bölönin (Ihmisen mieli on joskus todella omituinen, muistan tuon mielikuvitus kirjailijan nimen yli kymmene vuoden takaa, mut en muista kaupan kassalla oliko se maito vai vessapaperi joka oli loppu). Hän kehitteli Tälle Janokselle tarinan. Syntymäajan, paikan, koulumenestyksen, opiskelut, naimisiin menon, kirjallisen tuotannon, jne. Hyvin tarkasti ja yksityiskohtaisesti hän opetteli Janoksen tarinan, jotta oli valmis vastaamaan mahdollisiin kysymyksiin kyseisestä kirjailijasta.

Sitten hän teki täysin mielikuvituksellisen referaatin, joka kertoi keskiaikaisesta elämästä sydäneuroopassa. Nappasi kirjahyllystä ruskean kirjan, jossa ei ollut selkätekstejä ja piti meille erittäin seikkaperäisen ja kiinnostavan referaatin Janos Bölönin kirjasta ja kirjailijasta. Hän jopa luki tekstinäytteen suoraan siitä ruskeasta kirjasta.

Esityksen loputtua opettajamme kiitti hyvästä ja valaisevasta referaatista ja esitelmästä. Opettajamme mainitsi tuntevansa aika hyvin myöskin Tsekkiläistä kirjallisuutta ja että nimi Janos Bölönin oli kyllä hänellekin tuttu, vaikka ei hän kyseistä kirjaa ollutkaan lukenut.

Muistaakseni tämä luokkamme oppilas sai referaatistaan täyden kympin.


Pakinaperjantain 14. aihe koulumuisto