torstaina, marraskuuta 22, 2007

Valokuvatorstai



Minun mielestäni suurimpia virheitämme, heti ihmisenä olemisen jälkeen, on aikakäsityksemme luonne. Meillä on kaiken maailman kapistukset, kellot ja kalenterit, jotka siivuttavat ajan kuin makkaran, ja me nimeämme siivut aivan kuin omistaisimme ne eivätkä ne voisi koskaan muuttua - "kello 11.00, 11. marraskuuta 1918" - vaikka todellisuudessa ne saattavat hajota kappaleiksi ja vieriä tiehensä aivan yhtä helposti kuin elohopeapisarat.
(Kurt Vonnegut: Maaton mies, Tammi 2007, suomennos Erkki Jukarainen)

perjantaina, marraskuuta 16, 2007

Lisää jäätä



Klikkaamalla kuva suurenee

torstaina, marraskuuta 15, 2007

jäätä



Vanhankaupungin lahdella vanhan voimalan padon luona pärskyvä vesi jäätyi kauniisti kosken ylittävään rautasiltaan.

tiistaina, marraskuuta 13, 2007

Annetaan hyvään kotiin!

Nyt tosi löytö. Harvoin tarjolla. Hyvillä materiaaleilla kunnostettu huippuyksilö. Uniikki ja taatusti ainutkertainen ensikoti. Hyvät kulkuyhteydet ja palvelut lähellä. Erinomainen pohjaratkaisu, voidaan nostaa ja laskea tarpeen mukaan. Sisäänkäynti on myöskin muokattavissa laskettavalla sivulaidalla. Todellinen tilaihme.



Tule ja ihastu uuteen kotiisi.

hp. nouda pois Itä-Helsingistä

Ps. Todistettavasti toimiva suomalais-ugrilainen voodooväline. Manaa lapsesi kotiin

tiistaina, marraskuuta 06, 2007

Kohtalon ivaa

Jos minä jotain vihaan, siis aikuisten oikeesti vihaan sydänjuuriani myöten (minkäköhän taki yleensä vihataan juuri sydämmenjuuria myöten ja mitä ne sydämmenjuuret on) ,niin se on tuulikannel.

Sopivasti juuri sellaisena päivänä kun tuuli hönkii etelästä 18 metriä sekunissa, niin että Tallinan pikalaivatkin jää satamaan. Minä joudun töihin taloon jossa on 6 tuulikannelta. yksi pirun soitin löytyi, jopa paskahuusista. Voi pukin pitkä ... sitä saatanallista kilinää ja kolinaa. Vaikka työssäni käytän meluavia koneita ja sen vuoksi joudun käyttämään kuulosuojaimia, niin silti pystyin kuulemaan/tuntemaan tuon helvetinkoneen kalinan läpi jyrivisien koneiden. Tärisen vieläkin kauhusta ja yöunet on taatusti mennetetty.

Onneksi on sentään illaksi hyvä tekosyy ottaa vähän rauhoittavaa ohrapirtelöä, Chämppäriliiga jatkuu, eikä yhtään pöllömmällä pelillä. Tuskaa helpottaa myöskin tieto siitä, ettei minun tarvitse mennä töihin loppuviikkon , vaan suuntamme perheen kanssa kohti pohjoista ja nautimme syyslomasta.

maanantaina, marraskuuta 05, 2007

Bikes



Irmas ride



Teukkas ride



Kotimiehes ride

Luonto hävis ja keski-iänkriisin hallinta voitti. Koen siis jokin asteista huonoa omatuntoa periaatteiden ja järkevän käyttäymisen myymisestä. Kioton mallin mukaan olen kuitenkin ryhtynyt nykyaikaiseen päästökauppaan. Ostin itselleni muutaman tonnin hiilidioksiidipäästöjä kieltäytymällä lentämästä seuraavan vuoden aikana.

Toisaalta on lähes mahdotonta kuvailla sitä tunnetta kun kääntää kahvaa ja munuaiset painautuu selkärankaan, moottorin ärjyntä kasvaa korvia huumaavaksi. Lytistyneet sisäelimet saavat sekunnin murto osaksi hengähdystauon kun napsautan suuremman vaihteen sisään järjetön kiihtyvyys saa posket painautumaan kohti kypärän takaseinää. Ilma ulisee korvissa ja mekaaninen monsteri piiskaa minua yhä kiihtyvää vauhtia eteenpäin.