perjantaina, lokakuuta 27, 2006

Guarda che luna

Syksyisen myrskyinen päivä antoi minulle hyvän tekosyyn jättää väliin aamupäiväulkoilut kera lasten, sen sijaan suuntasimme matkamme kohti itäisessä Helsingissä sijaitsevaa ostoskeskusta. Luojalle kiitos ostoskeskuksista ja terveisiä vaan Homer Simpsonille tuolle ostoskeskuksien suurelle ystävälle and yes it´s almost like an American dream.

Olin jo jonkin aikaa sitten päätänyt lisätä Tuomari Nurmion uuden tangolevyn meidän hieman aneemiseen levykokelmaan, joten tämän erinomaisen tekosyyn turvin sain aihetta vierailla levykaupassa. Kassajonon viereen oli tuotu levytelinen, jonka päällä luki POISTOHINTAAN. Koska Teuvoantero ei juuri sillä hetkellä ollut repimässä levyjä telineestä tai kurkkimassa kassaneidin hameen alle, oli minulla hetki aikaa tutustua poistolevyihin.




Miltähän mahtaa taiteilijasta tuntua, kun hän huomaa, levyään myytävän Anttilan poistolaarissa huimaan 50 sentin hintaan.

Kaikelle löytyy ottaja kun hinta on sopiva, mutta en minä sentään masokisti ole, joten teuvooinaat ja smurffit numero jotain saivat jäädä jonkun muun löydettäviksi.

ps. Nurmiolle kiitos. Palautit uskoni

tiistaina, lokakuuta 24, 2006

Sää(s)täjä

Nykyään meidän nelihenkisessä lapsiperhessä lähes korvaamattomaksi itsensä tehnyt mekaaninen pikku kotiapulainen, jonka työpiste löytyy kylppärin nurkasta, aloitti työtaistelutoimenpiteet viime lauantaina. Sodan julistus ei olisi voinut sattua pahempaan hetkeen.

Sadepäivän kunniaksi olimme koko perheen voimin sotkemassa itseämme metsäretken merkeissä. Eipä aikaakaan kun kolmivuotiaan erehtymättömin lätäkönlöytämisvaistojen avulla Teuvoantero löysikin keskeltä metsäpolkua aivan hurmaavan suuren turvevesien samentaman kuralätäkön. Lätäkössä pomppimisen lopputuloksen arvaaminen ei liene kovinkaan vaikeaa. Kuraa oli kaikkialla silmissä, korvissa, suussa ja jotta täystuho olisi vaikuttavampi kannatti työntää pikkusisko vielä naama edellä tutkimaan lätäkönpohjan kasvillisuutta. Rahkasammalta ja poronjäkälää kuulemma, vaikka meijän yksvuotias ei vielä puhukkaan, niin niitä se meijän Irma oksenteli paluumatkalla.

Olen hellämielinen työnantaja ja työsulun sijaan yritin sovittelemalla selvittää työstä kieltäytymisen syyt. Lupasin välittömästi tyhjentää nukkasihdin ja käsi sydämmellä vannoin lopettavani räikeät ylityöt. Lupasin pysyä 5 kilon maksimitäytöissä vanhan NiinPaljonKunnesLuukkuEiEnääMeneKiinni täytön sijaan. Ei tulosta vastapuoli pysyi mykkänä ihan kirjaimellisesti.

Parin päivän työtaistelun jälkeen meillä työnantajapuolella alkoi olla suuri hätä. Puhtaat kalsari,- ja sukkavarastot olivat huvennettee hälytysrajan alapuolelle. Ennenkuin jouduimme käyttämään äärimmäistä -käännetään ne toisinpäin- varaston täyttökeinoa, päätin ottaa rajut otteet käyttöön ja uhkasin kantaa mokoman peltihäkkyrän lähimmälle kaatopaikalle ja hankia tilalle yhteistöhaluisempaa palvelusväkeä lähimmästä kodinkoneliikkestä.Molemmat osapuolet taisivat tietää edellämainitun uhkauksen perättömäksi. Työnantajapuolen erittäin huono taloudellinen tilanne taisi loistaa kuin Naantalin aurinko naamastani.

Vihoviimeisenä keinona päätin pyytää valtakunnansovittelija Guukkeli Saloniusta apuun. Selostin tilanteen sovittelijalle. Vesi tulee ja vesi menee, pesuohjelma etenee, mutta kun pitäisi pyörittää pesurumpua, niin mitään ei tapahdu. Aikani konsultoitua erinäisiä asiantuntijoita, tulimme herra Guukkelin kanssa siihen tulokseen, että kannattaisi kokeilla kotiapulaisen sähkömoottorin hiilien vaihtoa.

Tuumasta toimeen. Lakkolainen kyljelleen ja moottorin kimppuun. Poikavuosien autotallissa viettämistä hetkistä, puretaan ja kasataan kaikki mahdolliset mekaaniset laitteet ja katsotaan toimiiko, vaikka puolet muttereista jäikin yli, oli vihdoinkin hyötyä. Osasin paikantaa moottorin ja löysin sieltä vielä hiiletkin.

Sinnikkyyteni palkittiin ja selvisin 500 € työtaistelusta reilulla 40 €.

ps. Teille kaikille netistä löytämilleni "asiantuntijoille" teidoksi. Se on kakkapuhetta, ettei kodinkoneita kannata enää nykyään korjata. Taidatte kaikki olla kodinkonekauppiaita.

lauantaina, lokakuuta 21, 2006

Pitäsköhän?


Klikkaa kuvaa

Ei muuta kuin odottelemaan, kansallisen tietoisuuden koherentiksi muuntumista ja valtiomme voittamattomuutta.

Ajatus siitä, että jonkunhan on jo pitänyt maksaa lentotunneistaan, jotta tämä ilmoitus on päätynyt tän päivän Hesariin, saa kylmän hien nousemaan otsalle.

Tämän Financial Capital of Finland Oy:n kotisivuilta löytyy myös mainio sijoitusvinkki

Haamupäivityksiä

Blogger oli eilen ilmeisesti hieman perjantai(pullo)fiiliksissä, tehden eilisestä postauksesta kolme identtistä kopiota. Poistelin duplikaatteja, siitä haamut


Olen löytänyt elämälle taas uuden tarkoituksen.

Kermainen suppilovahverokeitto ja Rezen maalaisleipä

Ne on ne pienet asiat, jotka ratkaisee.

perjantaina, lokakuuta 20, 2006

Madonna & comp.


Rahalla saa ja hevosella pääsee

Yllätäen Malawi ei ole allekirjoittanut

Haagin sopimusta


ps. Hollywoodin starat lista maista joihin ei kannata suunnata ostosmatkalle

pps. Jos et vieläkään ole käynyt katsomassa Madam & Eve:ä, tee se nyt

tiistaina, lokakuuta 17, 2006

Kumpi on pahempi ?

Se, että joku pesee kangas-servettejä samassa pyykissä kestovaippojen ja alushousujen kanssa?

vai

Se, että ravintolassa pestään WC:n istumarenkaita astianpesukoneessa?

lauantaina, lokakuuta 14, 2006

Inkvisiittorit vs. Liberaalit

Nyt kannattaa käydä tarkistamassa, miten kansanedustajasi äänesti tässä omantunto ja arvomaailma kysymyksessä.

ps. Ota Martti pois se skumppa sieltä jääkaapista, ei ne valinnu sua tälläkään kertaa

keskiviikkona, lokakuuta 11, 2006

Hali hali

Kun kunnollinen ja yhteiskuntakelpoinen perheen isä järjestää perheelleen laatuaikaa viikonloppuna, hän pakkaa rakkainpansa autoon ja suuntaa kulkunsa kokoperheen huvittelukeskukseen. Miten olisi rentouttava uintikokemus, vaikkapa Serenassa tai hemmotteluloma, jossain ihanassa ketjuhotellissa, ai miten ihanaa. Laatuaikaa parhaimillaan.

Minäkin olen kunnollinen ja yhteiskuntakelpoinen hippi-isä ja me lähdemme halamaan

Äiti Amma Helsingissä tänä viikonloppuna

maanantaina, lokakuuta 09, 2006

Mustaa kultaa

En koskaan ole ollut kova karkin syöjä, paitsi salmiakin. Vesi herahti kielelle kun ajattelinkin vain, että laittais salmari pääkallon kielelle ja odottais puraisua AHHHHHH

Mielestäni kaikki hedelmäkarkit on jotenkin löllöjä inhottavia sokeripläjäyksiä. En voi ymmärtää, että joku voi saada jonkinlaista nautintoa hedelmäkarkkien syömisestä, minua ajatuskin etoo. Toisaalta taas ammoniumkloridin suolaisen kirpaiseva maku on aiheuttanut minulle kohtuullisen vakavan riipuvuuden. Kaikille repuselkäily matkoillekin on pitänyt varata tietty kiintiö salmiakille, jääkööt sitten vaikka varakalsarit matkasta, mutta salmiakille pitää löytyä tilaa. Pahin ongelma oli se talvi Barcelonassa kun salmarit loppu Vaikka oltiin kaikille vierailijoille toitotettu, et jäättäkää ne ruisleivät ja Turun sinapit sinne kotiin ja tuokaa mielummin salmarii, niin eihän ne perhanat uskonu, vaan tois sitä saamarin sinappia (kertokaa mulle, mitä tekee sinapilla paikassa, jossa ei ole kunnon grillimakkaraa) tai jälkiuunilimppua, voitte arvata mitä siitä seuras kun neljä ihmistä veti ruista sisäänsä. Kyllä, se haju oli hirvee.

Meillä on ollut mukana molemmilla hakumatkoillakin salmiakkia. Etelä-Afrikkan reissu nyt olis voinu jotenkin mennä, ku se ei ollu ku se pari viikkoa, mutta Kolumbian 5 viikkoa ei millään, onneksi laukkuihin oli menomatkalla varattu tarpeeksi "tyhjää" tilaa tuliaisia varten, joten salmiakki varastot olivat kohtuulliset. Sitäpaitsi salmiakki on erinomaista ajanvietettä, jos paikalla on muun maalaisia turismoja. Tarjoa salmiakkia ja seuraa reaktiota. 3/4 maistajista sylkee mustan kullan suustaan ulos ja 1/4 on ollut Hollantilaisia, jotka pyytää lisää.

Haganolin sivuilta löytyy mielenkiintoinen kakkuresepti. Syötävän hyvän näkönen

lauantaina, lokakuuta 07, 2006

Ilmoitus sosiaaliekonomisen statuksen muutoksesta

Ken arvaa mitä on tapahtunut, kun samana päivänä soittaa Pohjolan, Meritan, Tapiolan, Yrittäjän-Fennian ja Osuuspankin edustaja?

No kaupparekisteri ilmoituksesi on käsitelty ja se on mennyt läpi.

Juhlin hyvin hillitysti sitä tosiasiaa, että tästä eteenpäin voin kaikkiin virallisiin dokumentteihin kirjoittaa ammatin kohdalle yrittäjä.

Skåål

tiistaina, lokakuuta 03, 2006

Mayday

Myönnän syyllisyyteni. Olen ollut huono kummisetä.

En ole pitänyt yhteyttä kummityttööni moneen vuoteen. Tsädäm kunnes täysin puun takaa yllättäen tuli kutsu hänen 12-vuotis synttäreille. Yritin siinä hädissäni puhelimessa udella äidiltä vähän lahjatoivettakin, mutta vastaukseksi sain, että ei niillä lahjoilla nyt niin suurta merkitystä ole, on kuulemma tärkeämpää, että tullaan käymään. Niin no niihän sitä yleensä sanotaan, mutta synttäreille meno ilman lahjaa on vähän niinkuin menis narripaita päällä Nordensjköldinkadun B2:seen. Ei siis kovin fiksua.

Koska omat lapset on vielä niin pieniä, niin tuosta varhaisteini-genrestä ei ole ihan hirveästi kokemusta. En haluaisi aiheuttaa pahemman luokan haveria menemällä Barbie kädessä juhliin, kun ovella olisi vastassa Goottiteini.

Ei kukaan sattuis tietämmän 12-vuotiaalle tytölle sopivaa genrerajat ylittävää lahjaideaa. Pikainen apu olis nyt tarpeen, synttärit on jo ens sunnuntaina

sunnuntaina, lokakuuta 01, 2006

Perjantain ratoksi



Kuka arvaa mitä tässä kuvassa tapahtuu?

Joo siinä laitetaan kenkien päälle suojia, mutta miksi?

Ameriikan kieli vuosi toimia vihjeenä.

Anivan. Yes yuo at back...

...Thätsrait.

Kuvassa Ameriikasta Suomeen lähetystyöhän tullut myöhempien pyhien Jeesuksen kristuksen kirkon lähettiläs laittaa kengänsuojia uteliaan Suomalaisen jalkoihin. Utelias Suomalainen on vaimoni ja sylissä on Irma. Irma sai myöskin omat kauniin siniset lasten kengänsuojat.

Samalla kun tämä samainen Mormoonityttö laittoi hyvin ystävällinen hymy kasvoillaan kengänsuojia myös minun paskaisten lenkkareiden päälle ja toivotti minut tervetulleeksi ameriikan korostuksen hyöstettynä, mietin itsekseni olisikohan tuo nuori neito villeimmissäkään unelmissa tiennyt päätyvänsä lähetystyöhön syksyiseen suomeen kyykkimään ventovieraiden ihmisten jaloissa.

Vaikea sanoa, mutta todennäköisyys sille, että lähetystyössä joutuu selkä vääränä pujotella pusseja ihmisten jalkoihin kasvaa vuosi vuodelta. Mormooneilla on käytössä 115 temppeliä ympäri maailman ja 13 on tällä hetkellä rakenteilla. Koko Mormoonien historian aikana viime vuonna avattiin eniten temppeleitä.

Todennäköisesti loistavasta markkinoinnista johtuen kiitos mm. Hesarin suurten artikkeleiden ruuhka on ollut melkoinen Espoon Karakalliossa. Yli 2500 ihmistä on käynyt päivittäin tutustumassa temppeliin, joka kohta sulkee ovensa ikuisiksi ajoiksi tavalliselta rahvaalta ja sisään pääsee vain harras mormooni tosin hänkin vain kulkuluvan kera.

Jos uteliasuutta riittää, niin vielä ensi viikon kerkii käydä ihastelemassa ameriikan ihmettä

ps. tiedoksi niille jotka eivät pääse paikalle, niin kyllä kengänsuojille löytyi käyttöä. Aito ameriikkalaisen tapaan temppelin sisältä löytyy paksut valkoiset kokolattia matot.